Skip to content
Robin (37) in Vragen van ouders

Liefde en vertrouwen

Lieve jongeren,
Wat fijn dat jullie er zijn. Willen jullie eens meedenken? Onze situatie is als volgt: de vader van mijn kinderen (7 en 2,5) is ruim 2 jaar geleden weggegaan. Hij had direct daarna een nieuwe relatie waar onze kinderen ook in meegroeiden. Zij kregen samen een kindje. De relatie is inmiddels weer voorbij. Het was al met al best een onstuimige tijd, met veel veranderingen. In de tijd waarin de nieuwe relatie kwam en ook in die van mijn kinderen heb ik het overleg tussen ons als ouders niet als goed ervaren. Dat was lastig. Maar het begeleiden van mijn kinderen hierin stond voorop. Nu die relatie over is, en er wel een kindje bij is, merk ik dat ik het allemaal best veel vind. Er is nog een hoofdstuk bij gekomen voor de toekomst. We komen elkaar bijna dagelijks tegen in het dorp, en er is redelijk contact tussen iedereen. Mijn oudste stelt mij soms vragen. Die probeer ik zo goed mogelijk te beantwoorden, in zijn taal. Het belangrijkste is dat hun papa en ik alles wat hun betreft zo goed mogelijk samen proberen te regelen, we van ze houden en vooral willen dat zij gelukkig kunnen zijn bij ons allebei. Toch vraag ik mij soms af of dit genoeg is. Wat doen al deze veranderingen met hun vertrouwen in mij/hun papa? Welke zorgen hebben zij? Wat kan ik als moeder nog meer doen? Mijn wens is om ze zoveel mogelijk liefde en vertrouwen mee te geven voor hun eigen toekomst (zelfvertrouwen, gevoel van veiligheid, geloof in de liefde). Wat hielp jullie? liefs, een mama

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
EvelienGerjanAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Evelien

Beste Robin, Wat goed dat u het forum heeft gevonden en uw verhaal deelt! Ik kan me voorstellen dat u veel vragen heeft. Ik had ook veel vragen toen mijn ouders gingen scheiden. Mijn vader en moeder zijn gescheiden oen ik 8 was en mijn vader weer opniveuw met mijn stiefmotoen ik 12 was. In deze 4 jaar is er bij ons dus ook best veel gebeurd. Ik was verdrietig, omdat alles zo snel ging en ik begreep niet goed hoe alles zo snel kon gaan. Mijn vader en moeder konden mijn vragen moeilijk beantwoorden, waardoor ik nog meer vragen… Lees verder »

Gerjan

Hee Robin, Wat ben ik blij om jouw verhaal hier op ons forum. Een voorbeeld voor heel veel andere ouders. Ouders die uit elkaar zijn maar wel de liefde delen voor hun kinderen. Bijzonder! Hoe rumoerig het ook was voor jullie kinderen je bleven de kinderen centraal stellen, ook het kind uit een andere relatie. Goede omgang, stabiliteit en een toekomst voor de kinderen. Elk kind krijgt iets mee van een grote verandering. Dit kan invloed hebben op latere leeftijd. Probeer er zo open mogelijk over te praten zodat het duidelijk blijft voor ze. Zo wordt het niet een ding… Lees verder »

Anne

Hoi Robin! Wat een lieve vraag. Klinkt alsof je een hele betrokken moeder bent die op een liefdevolle manier het beste voor haar kinderen wil. Enkel zo’n goede intentie voelt misschien als iets wat op zichzelf niet zoveel nut heeft, maar het is écht de basis voor een veilige plek voor je kinderen. Ik denk dat je al ontzettend goed bezig bent door de dingen uit te leggen voor zover je kan, en bewust over de kwestie na te denken. Toen mijn ouders gingen scheiden heeft dat best een tijdje een deuk in het vertrouwen in mijn vader opgeleverd. Hij… Lees verder »