Ria (34) in Vragen van ouders

Kinderfeestje

Vorig jaar hebben mijn ex en ik het kinderfeestje voor de kinderen van school samen gevierd. Dit ging goed. Het contact tussen ons was ook nog redelijk goed.Dit jaar wilt mijn ex dit weer, maar doordat er momenteel weer zoveel spaningen tussen ons zijn heb ik besloten om dit jaar het kinderfeestje niet samen met hem te vieren. Hij is echter van mening dat ik hierdoor een egoist ben die tekort schiet naar haar kind, want beide ouders horen op zijn feestje te zijn. Wij als ouders moeten onze woedde naar elkaar maar even kunnen parkeren voor het aantal uurtjes dat het feestje duurt. Ik vind het moeilijk om nep te gaan doen tegen elkaar en ben van mening dat onze zoon en de anderen kinderen dit zullen voelen. Ze zullen de spanningen voelen die er tussen ons zijn. Daarom denk ik dat het beter is dat hij dit jaar alleen het feestje viert. Totdat de spaningen minder zullen zijn kunnen wij dit elk jaar om en om doen. En wie weet kan het in de toekomst wel weer samen.Ik vier de verjaardag van mijn zoontje wel thuis met familie en vrienden. Moet ik mijn eigen gevoel aan de kant zetten en gewoon samen het feestje vieren. Telt mijn gevoel ook en is het beter dat mijn zoon een leuk feestje heeft met 1 ouder dan met 2 ouders die zich op het moment aan elkaar irriteren? Maakt het mij een egoistische moeder dat ik niet bij het kinder feestje van mijn zoontje aanwezig zal zijn? Wat vinden jullie?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnoukRiaMadelief Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anouk

Beste Ria, Wat een lastige situatie en wat goed dat je deze vraag stelt. Om te beginnen: Het feit dat je deze vraag stelt maakt dat je géén egoïstische moeder bent. Ik merk juist dat je onwijs aan je kind denkt in deze situatie. Ik heb zelf geen ervaring met kinderfeestjes toen mijn ouders gescheiden waren, omdat ik toen net op de leeftijd kwam dat ik die niet meer echt vierde. (12/13) Maar mijn ouders hadden wel veel ruzie toen ze nog bij elkaar waren, ik weet dat ik dat van heel jongs af aan goed aanvoelde en daar dan… Lees verder »

Ria

Lieve Madelief,

Bedankt voor je reactie.
Ik heb hier zeker iets aan en vooral dat het vanuit het kind komt. Dank je wel!
Een fijn weekend.

Madelief

Lieve Ria, Dank voor je berichtje. Ik vind het super fijn om te zien dat je hierover nadenkt en om onze meningen vraagt, dit betekent dat je het belangrijk vindt! Wat zit je in een lastige spagaat zeg, ik kan me voorstellen dat dit je bezig houdt en een lastige keuze is. Ik heb verjaardagsfeestjes altijd bij mijn mama gevierd, en mijn vader hierbij niet per se gemist. Ik was vooral bezig met m’n vriendjes en het leuk hebben, en ik woonde ook fulltime bij mama dus het voelde helemaal niet raar dat papa er niet was; die was er… Lees verder »