Lisa (37) in Vragen van ouders

Kinderen naar school

Mijn bijna exparter met kinderen van (11 en 8) en zijn vriendin staan niet meer achter de particuliere school. Hierdoor heeft hij besloten om ze op zijn dagen niet meer naar school te brengen (30 minuten afstand met de auto) en gaan onze kinderen maar twee dagen naar school. Beide kinderen willen op school blijven. En ik sta hier ook achter. Juist omdat dit hun veilige stabiele plek is en ook voor hun vrienden en het passend onderwijs waardoor ik blije kinderen heb.
Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
StanjaMelissa Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Stanja

Beste Lisa, Bedankt voor je bericht! Ik ben het met Melissa eens dat het het beste is om met je kinderen en bijna expartner te praten. Ik weet natuurlijk niet hoe jullie verhoudingen liggen, maar probeer anders de behoefte van het kind voorop te stellen, en hen te laten praten in plaats van hun wensen in te vullen. Kinderen (in het algemeen) zijn meestal erg gevoelig voor de mening van hun ouders, dus probeer geen negatieve uitspraken te doen over de ander in hun bijzijn. Toen mijn ouders gingen scheiden (ik was 12) vond ik het heel fijn betrokken te… Lees verder »

Melissa

Hoi Lisa, Wat goed dat je je vraag hier stelt op het forum! Je schrijft dat je bijna expartner en zijn vriendin, ik denk dat je hiermee bedoelt zijn nieuwe/huidige vriendin? Niet meer achter de particuliere school de kinderen te staan en hierdoor heeft hij besloten om de kinderen op zijn dagen niet meer naar school te brengen, wat resulteert in dat de kinderen maar twee dagen naar school gaan. Dat werkt natuurlijk niet! Ik heb dit met mijn ouders zelf niet mee gemaakt, maar kan me voorstellen dat het vervelend en niet leuk voor de kinderen is gezien zij… Lees verder »