N. (42) in Vragen van ouders

Kinderen hebben last

Hallo,
Ik ben inmiddels al weer bijna 4 jaar uit elkaar met de vader van mijn kinderen. Een hele heftige scheiding was het! (hij is een narcist) Mijn kinderen waren destijds heel klein. 3,5 jr en 9 maanden. Uiteindelijk ligt er een goed plan, is hun vader hertrouwt (met een leuke vrouw die erg lief is voor de kindjes) en heb ik ook een nieuwe liefde gevonden. De communicatie is neit optimaal, maar we doen ons best. Rust zou je zeggen… Echter: ik zie dat mijn kindjes last hebben en worstelen.
De kleinste (nu 4jr) is vaak kwaad en regelmatig bijna onhandelbaar. Hij wil niks, alles moet op zijn manier en als ik hem dan mijn grens aangeef en het hem dan zelf laat doen (of even de ruimte verlaat) dan begint hij bijna hysterisch te huilen… Een soort van continu gedrag van wegduwen en vastklampen. Mijn oudste (8jr nu) vertoont ander gedrag. Ze keert vaak in zichzelf en gaat moederen en overmatig zorgen (terwijl ik haar vaak zeg: zal ik de mama zijn en jij het kind. Dat is beter.).
Herkent iemand dit en heeft iemand tips of wellicht een adres waar ik heen kan voor hulp.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HildeAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Beste N., Bedankt voor je forumbericht, en wat fijn om te horen dat jullie je best doen wat betreft communicatie, en dat je je oudste verteld dat ze gewoon kind mag zijn. Vanuit mijn persoonlijke ervaring zijn er een heleboel dingen die effect kunnen hebben op het gedrag van een kind. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 4 jaar oud was, zo oud was jouw oudste toen ongeveer ook, en ik vraag me soms ook af in hoeverre het mijn ontwikkeling heeft beïnvloed. Volgens mij gaan kinderen altijd door verschillende ontwikkelingsfases, maar als je je echt zorgen maakt dan zou… Lees verder »

Anne

Beste N., Bedankt voor je vraag. Wat fijn dat jullie het nog zo goed met elkaar kunnen vinden, in die zin dat jullie wel nog netjes overweg kunnen. Ik snap dat jij je zorgen maakt om het gedrag van je kinderen. Ik vraag mij zo als ik dit lees ook af waaraan dit zou kunnen liggen. En ik denk dat niet perse de scheiding hier een reden van is. Maar ik denk dat het ook te maken zou kunnen hebben met een fase die leeftijdsgericht is. Ik weet dat ik ook weleens zo’n fases had en die gingen na een… Lees verder »