Sascha (46) in Vragen van ouders

Kennismaken met zijn nieuwe vriendin

Beste forumleden,
Mijn ex partner en ik zijn sinds augustus uit elkaar, hij had in de maanden ervoor een andere relatie en dat is bij mij en bij mijn dochter van 9 hard aangekomen.

Sinds januari woon ik in een ander huis samen met haar (daarvoor woonde ik nog in het huis van mijn ex partner en hij bij zijn ouders).

Mijn ex wil heel graag zijn nieuwe vriendin kennis laten maken met mijn dochter maar zij verzet zich daar met hand en tand tegen. Nu heeft hij gezegd dat zij zijn nieuwe vriendin eind volgende maand gaat ontmoeten. Mijn dochter is daar erg verdrietig over, zegt dat ze het niet wil maar dat papa daar niet naar luistert. Onze relatie is niet goed, de communicatie is erg stroef. Mijn dochter uit zich niet naar hem (nooit gedaan) en is bang voor zijn reacties.

Mijn ex heeft het hele idee al uitgewerkt hoe de kennismaking zal verlopen. Op zich wil hij het wel goed aanpakken, eerst een paar uurtjes en dan langzaam uitbouwen. Maar….mijn dochter wil het echt niet. Wat kan ik in deze situatie nou doen, ik vind ook dat hij te snel gaat voor onze dochter!

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
sabineSaschaMarijke Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
sabine

Lieve Sascha, Wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden voor je vraag! Wat herken ik veel in jullie dochter. Ik was al een stuk ouder toen mijn ouders uit elkaar gingen dus ik kon beter aangeven wat ik nodig had. Mijn vader had ook al een nieuwe vriendin en daarna is de scheiding pas in gang gezet. Mijn zusje heeft zijn vriendin na een week al moeten ontmoeten en ik heb het ruim een jaar afgehouden. Over beide manieren van contact is iets te zeggen maar bij ons beide zit er veel verdriet over hoe alles… Lees verder »

Sascha

Dank je wel lieve Marijke, dank je wel voor je fijne reactie. Ik ben heel erg bezig met duidelijk proberen te maken aan mijn ex partner dat ik het doe voor onze dochter en dat zal ik zeker blijven doen. We hadden afgesproken dat ik zijn vriendin eerder zou ontmoeten zodat ik onze dochter beter kan begeleiden naar het moment toe. Daar is hij nu op teruggekomen en dat vind ik een gemiste kans van hem om de spanning bij onze dochter minder te maken…

Marijke

Hallo Sascha, Bedankt voor je vraag hier op het forum. Heel erg begrijpelijk dat het voor jou en je dochter hard is aangekomen dat je ex man al een andere relatie had. Wat het extra moeilijk maakt voor je dochter is dat ze de nieuwe vriendin van haar vader moet ontmoeten terwijl zij dit niet wilt, ik kan ontzettend goed begrijpen dat je dochter hier op dit moment nog geen behoefte aan heeft aangezien ze waarschijnlijk eerst nog moet verwerken dat haar ouders uit elkaar zijn. Ieder kind doet dit op zijn eigen manier en tempo, ik heb zelf gemerkt… Lees verder »