Janet (36) in Vragen van ouders

Interieur veranderen

Hallo allemaal.

Een vraagje. Als kids nu na scheiding door omstandigheden niet bij je komen. Moet je het huis ( waar zij uit vertrokken zijn) dan zo laten en niets veranderen bv inrichting. Of is het juist goed. Dat als ze weer komen. Het veranderd zien en geen huis aantreffen zoals het was voor de scheiding. Wil graag interieur en indeling veranderen maar om kids doe ik het niet. Maar ik woon er iedere dag. En wanneer mijn ex de kids weer naar mij toe laat komen is de vraag. Dus ja moet ik dan zo blijven zitte of toch veranderen? Wat is wijsheid ?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MaureenDoloresHannah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Maureen

Beste Janet, Wat goed dat je je vraag hier op het forum hebt gesteld! Ik kan me voorstellen dat het een lastige situatie is, jij woont iedere dag in het huis en zou het graag zo inrichten als je zelf wil, maar je wilt ook niet dat de kinderen het idee geven dat alles zomaar verandert. Voor mij, als kind, zou het het belangrijkste zijn dat ik weet dat er nog steeds een plek voor mij is in huis, ongeacht hoe het eruit ziet. Dus ik zou me denk ik niet laten tegenhouden door die angst. Mocht je nog wel… Lees verder »

Dolores

Hoi Janet, wat goed dat je je vraag hier stelt. Ik woon nauwelijks bij mijn vader en als ik daar kom is er altijd wel iets aan het interieur veranderd. Dat doet me persoonlijk veel pijn, gelukkig is dit niet het huis waar ik ben opgegroeid, dan zou het nog veel moeilijker zijn. Elk kind is natuurlijk anders dus ik raad aan om het eens met je kinderen te bespreken. Ze enthousiast te maken over bijvoorbeeld een nieuwe kleur muur. Of ga met ze naar de winkel zoals de Ikea en vraag wat ze mooi vinden, maak het leuk en… Lees verder »

Hannah

Hallo Janet, goed dat hebt geschreven! Elk kind is anders en ieder kind gaat anders om met veranderingen. Misschien kun je de kinderen vragen wat zij ervan vinden en wat zij fijn vinden. Waarschijnlijk hechten zij meer waarden aan bepaalde dingen en vinden zij andere dingen vrij onbelangrijk. Je kunt hen bijvoorbeeld vragen welke 3 dingen ze graag willen houden en welke 3 dingen ze graag willen veranderen. Dan kun je hen ook bij de inrichting betrekken. Als dit niet mogelijk is kun je natuurlijk ook zelf inschatten wat ze willen houden en wat niet. Hou dan vast aan dingen… Lees verder »