Linda (33) in Vragen van ouders

Informatie delen dochter

Hallo, ik ben een moeder van mijn 5 jarige dochter, vader weigert met mij in gesprek te gaan. En bij de breng en haal momenten is dit zeer voelbaar. Mijn dochter begint steeds meer vragen te stellen, ik heb haar recent laten weten dat papa en mama niet praten. Maaaaar wij allebei heel veel van haar houden, mijn dochter lijkt hier geen genoegen mee te nemen, en vraagt nu waarom we niet praten enz enz enz. Ik heb dit al vaker bij vader neergelegd en gevraagd of een simpele hallo en een korte toelichting over het verblijf er vanaf kan maar die ruimte lijkt er niet te zijn.

Wat adviseren jullie mij om wel en of niet met mijn dochter te delen ??

Groetjes

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DorienCharlotteAnouk Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dorien

eigenlijk alles is al gezegt maar 1 hele belangerijke tip

praat niet negatief over uw man!!!!!!!
ook niet tegen vrienden of wie dan ook dat uw kind het kan horen
ik weet uit eigen ervaring dat uw kind negatief over de ander gaat denken

Charlotte

Beste Linda, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en je vraag bij ons wil stellen. Je schrijft over dat je geen contact hebt met de vader van jullie 5 jarige dochter. Ja, dat is een lastige situatie. Ook omdat met je dochter nu in de leeftijd zit van heel veel vragen stellen, of niet? Ten eerste wil ik zeggen dat ik het heel goed vind dat jij je dochter verteld dat jullie allebei super veel van haar houden! Dat is natuurlijk heel belangrijk voor een kind en het is goed dat je dit niet alleen over jezelf zegt.… Lees verder »

Anouk

Hi Linda, Wat goed dat je deze vraag stelt en wat lastig voor je dat je zo slecht contact hebt met je ex. En vooral heel lastig dat jullie dochtertje dit merkt en er last van heeft. Op de vraag over wat je wel of niet met je dochter kan delen is mijn antwoord heel simpel: niks! Dit klinkt misschien hard en in de praktijk zal het ook moeite kosten, maar je dochtertje lijkt me echt nog veel te jong voor informatie en details. Ik was zelf niet zo jong toen mijn ouders gingen scheiden, maar het is altijd goed… Lees verder »