Anoniem (51) in Vragen van ouders

Ik wil mijn zoon terug thuis

Ik ben 9 jaar geleden gescheiden, mijn zoon toen 8. Ik ben getrouwd met de man waar ik toen verliefd op ben geworden. Onze exen hebben ook een relatie gekregen. We waren geen vriendjes maar over onze zoon altijd goed contact, zakelijk wel, maar alle ouderavonden en andere dingen die hem aan gingen wel samen gedaan. Ik belde mijn ex ook regelmatig. 2 jaar geleden werd mijn ex ziek. Longkanker met uitzaaiingen. Mijn ex vroeg of onze zoon doordeweeks bij hem mocht wonen de tijd die hem restte. Ik had daar geen moeite mee en gunde hem dat en heb hem.ook altijd vader laten zijn in tegenstelling tot de ex van mijn huidige man. Ze wonen ongeveer 50km van ons vandaan. Onze zoon is een werk en leren opleiding gaan doen en kwam vrijdagavond of zaterdag naar huis en maandagavond weer terug en heeft daar een leuke baan gevonden. Dus de rollen waren nu omgedraaid, prima. Hij is nu 17. Nu is mijn ex 2 weken geleden overleden. Mijn zoon is nu nog daar doordeweeks bij zijn stiefmoeder en de zoon van mijn man(wij hebben allebei 1 zoon). Ik ben nog op bezoek geweest bij hem. Maar ik (wens van mijn ex)en niemand van hier waren welkom op de uitvaart hij mocht 1 vriend uitnodigen en ook die ouders mochten niet binnen. Alleen mensen van daar. Ik heb nog geprobeerd of t kon maar nee. Zij is een dominante vrouw en wil om de wens van haar man(mijn ex)te vervullen mijn kind daar houden. Ik heb hier veel moeite mee en wil mijn zoon terug thuis. Mijn zoon wil ook daar blijven nog. Hoe pak ik dit aan

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HildeAnouk Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Dag Anoniem, ik kan me voorstellen dat dit een lastige situatie is! Ik vind het wel een goed teken dat jij en je ex altijd goed contact hebben gehad over jullie zoon. Ik vond het heel fijn dat mijn ouders dingen zoals ouderavonden en diplomauitreiking altijd samen regelden, en dat ze er allebei altijd waren. Ik heb hier heel veel steun aan gehad en dat is me altijd als positief bijgebleven. Je geeft aan dat jij je zoon graag weer huis wil hebben, maar dat je zoon daar nog wil blijven. Zoals ik het lees, heeft hij dat blijbkaar zelf… Lees verder »

Anouk

Beste Anoniem, Wat goed dat je een berichtje hebt gestuurd met deze vraag, En wat vind ik het mooi om te lezen dat jij je ex-man en zoon die tijd samen hebt gegund. Wat een lastige situatie, ik kan me goed voorstellen dat je het fijner zou vinden als je zoon weer bij jou komt wonen. Uit ervaring weet ik dat het voor een kind van gescheiden ouders moeilijk kan zijn om steeds heen en weer te pendelen met spullen en dat het soms de wens is van het kind om maar bij één ouder te blijven wonen, hoewel dit… Lees verder »