T. (58) in Vragen van ouders

Ik wil hem een brief schrijven

Beste allemaal,

Ik heb de tweede verjaardag van mijn zoon begin september 2009 nog met hem kunnen vieren.
Daarna is het contact helaas verbroken: het was beter hem rust te gunnen dan voortdurend te blijven strijden om met hem om te mogen gaan.
Dit betekent dat ik hem nu bijna 10 jaar niet gezien of gesproken heb, en wij elkaar niet echt kennen. In het begin stuurde ik hem nog wel kadootjes met zijn verjaardag, maar daar ben ik na verloop van tijd mee gestopt.

Ik wil hem een brief schrijven, ik voel dat het goed is om dat te doen.
Maar wat zet ik er in?
Wat zou je als bijna 12 jarige van je vader willen weten die je vrijwel niet bewust hebt meegemaakt?
Hebben jullie suggesties voor me?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GerjanAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Gerjan

Hee T, Hele vervelende situatie zit je in. Ik vind het knap dat je hier je vraag durft te stellen! Mooi dat je weer contact wilt met je zoon. Houdt er wel rekening mee dat hij je niet kent en je brief veel impact kan hebben. Mijn vader heb ik bijna 9 jaar niet gezien. De jaren die hij niet heeft meegemaakt deed hem veel zeer. Voor de rest was het voor mijzelf ook niet een prettige ervaring om te realiseren dat ik in die tijd nooit echt een vader heb gehad, terwijl juist voor een zoon een vader super… Lees verder »

Anne

Beste T., Bedankt voor je vraag en wat een lastige situatie. Maar mijn complimenten dat je dit wilt oppakken, daar zit ook veel moed achter. Als het goed voelt om dat te doen, moet je dit zeker doen. Ik denk dat ik het liefst van mijn vader te horen had gekregen waarom hij het contact heeft verbroken en wat hij nu voelt en denkt hierover. Ik denk dat het verder echt belangrijk is om eerlijk te zijn. Hier heeft jouw zoon en jij het meest aan! Zet de brief op vanuit wat je voelt en denkt en lees hem de… Lees verder »