JUDITH (36) in Vragen van ouders

Ik krijg geen reactie

De vakantie is begonnen. Mijn kinderen (8 en 11 jaar oud). Zijn nu twee weken met hun vader op vakantie. Ik heb mijn kinderen een appje gestuurd, of ze het naar hun zin hebben en of ze lekker van hun vakantie genieten. De berichtjes zijn wel gelezen maar tot nu toe geen reactie terug gekregen. Hij maakt mij zo onzeker. Mis ze ook zo erg. Ik ken ze ook zo niet (dat ze niet reageren).

2 reacties

 1. Charlotte op 18 augustus 2019 om 17:01

  Beste Judith,

  Dankjewel voor je vraag op ons forum!
  Wat vervelend dat je een onzeker gevoel hebt bij dat je kinderen niet reageren op je berichtjes. Ik snap dat je dit een vervelend gevoel geeft. Vroeger toen ik met mijn vader op vakantie ging hadden we nog niet zo jong telefoontjes dus als ik mijn moeder wilde spreken dan ging dat via mijn vaders mobiel.
  Wellicht kun je de vader van je kinderen appen of alles wel goed gaat en of hij weet waarom ze niet reageren. Misschien kun je zelfs een facetime/skype afspraak maken zodat je ze toch even kan zien.
  Nou kan ik natuurlijk niet zeggen dat je je geen zorgen moet maken om je kinderen. Maar misschien is het wel een goed teken dat ze vergeten te reageren omdat ze zoveel plezier maken. Het internet zou ook nog een reden kunnen zijn? Misschien dat ze slecht bereik hebben en zelf wel berichtjes kunnen ontvangen maar niet verstuurd krijgen.

  Als kind van gescheiden ouders weet ik wel 1 ding zeker. Ik was zelf altijd enorm blij om mijn moeder weer te zien na een vakantie met mijn vader, hoe leuk de vakantie ook was. Dus geniet een beetje van de tijd voor jezelf. Ik weet zeker dat als jouw kinderen weer thuis komen dat ze net zo blij zijn om jou te zien als jij hun.

  Ik hoop dat mijn berichtje je een beetje helpt.
  Liefs ~ Charlotte 2. Bart op 18 augustus 2019 om 14:14

  Hey Judith!

  Wat een vervelende situatie waar je in zit, maar wat goed dat je hier hulp bij zoekt op ons forum.
  In mijn ervaring kan het voor kinderen soms lastig zijn om de emoties en gevoelens van hun ouders in te schatten, en hebben ze waarschijnlijk niet helemaal door dat jij je er slecht door voelt wanneer je geen reactie krijgt. Hier heb ik namelijk ook een keer kort over gepraat met mijn vader die het vervelend vond dat hij alleen maar hele korten antwoorden kreeg toen we met mijn moeder op vakantie waren, terwijl ik me van geen kwaad bewust was. Wat je eventueel zou kunnen doen is nog een berichtje sturen en expliciet benoemen dat je het fijn zou vinden om even een (uitgebreide) reactie te krijgen. Hiernaast zou je (afhankelijk van hoe goed uw connectie nog is met uw ex) even een berichtje aan hem kunnen sturen zodat hij ze kan vertellen dat het wel erg fijn zou zijn als ze even op je zouden reageren.
  Daarnaast kan het ook zijn dat ze het erg naar hun zin hebben en erg druk zijn met alle leuke dingen op vakantie, en dat ze je berichtje gezien hebben maar vergeten zijn te reageren. Dus absoluut geen reden voor paniek.

  Ik hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben,
  Groetjes,
  Bart