Erica (36) in Vragen van ouders

Hoe vertellen we het?

Hoi, ik ben heel erg aan het nadenken om mijn relatie te beëindigen. We hebben een zoontje van 6 jaar, die nogal gevoelig is en snel dingen oppikt. Hebben jullie tips of ideeën hoe we dit hem het beste kunnen vertellen of wat we kunnen zeggen? En wat zou hij hier van begrijpen op het moment dat we dit vertellen gezien zijn leeftijd?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SanneAnique Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sanne

Hoi Erica, Wat goed dat je je vraag stelt op het forum! Ondanks dat ik 11 jaar was toen mijn ouders vertelden dat ze gingen scheiden, wil ik wel proberen om advies te geven. Ik ben zelf ook een gevoelig persoon en merkte voordat mijn ouders vertelden dat ze gingen scheiden al een verandering in de sfeer thuis. Als ik terugkijk op die periode, vond ik het fijn dat mijn ouders zo snel mogelijk hadden verteld dat ze gingen scheiden. Wanneer jullie besluiten om het te vertellen aan jullie zoontje, zal ik vooral dicht bij jezelf blijven. Toen mijn moeder… Lees verder »

Anique

Hoi Erica, Dankjewel voor je bericht op het forum! Ik vind dit een lastige situatie en moet eerlijk zeggen dat ik niet meer precies weet hoe mijn ouders dit hebben gedaan. Zelf was ik 9 dus had ik iets meer besef van wat er aan de hand was, maar kwam het voor mijn gevoel alsnog vrij plotseling. Omdat je aangeeft dat jullie zoon gevoelig is en snel dingen oppikt is het misschien een idee om het scheiden/uit elkaar gaan voorzichtig aan hem te introduceren. Doen jullie misschien aan voorlezen? Er zijn volgens mij een hoop boeken (bedoeld voor jonge kinderen)… Lees verder »