Petra (47) in Vragen van ouders

Hoe kan ik helpen?

Mijn partner heeft de relatie verbroken en is vrijwel direct (binnen een week) een relatie aangegaan met mijn beste vriendin die 30 meter verderop woont. Mijn 5 jarige dochter is klasgenootje van haar 5 jarige zoon en ook vriendjes met zijn 7 jarige broer. Mijn dochter ziet zijn auto dagelijks voor hun deur staan. Mijn ex haalt nu ook samen met haar, haar kinderen op en neemt onze dochter dan niet mee. Dit onder het mom van…ik heb nu eenmaal een nieuwe relatie en daar hoort dit bij. En dan te bedenken dat hij dat bij zijn dochter max 2x gedaan heeft. Ik weet niet hoe ik mijn dochter kan begeleiden in deze nieuwe situatie en hoe kan ik haar geestelijk bijstaan dat papa niet meer bij ons gezin hoort en dat hij “leuke” dingen met haar vriendjes doet zonder haar. Hoe kan ik mijn dochter aan deze nieuwe situatie laten wennen en waar trek ik de grens in haar belang?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
kayleeCharlotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
kaylee

Hoi Petra, Wat goed en dapper dat je je verhaal op het forum hebt willen delen. Mijn vader had ook direct nadat hij mijn moeder verliet een andere relatie. Voor mijn gevoel had mijn vader ook meer aandacht voor mijn stiefbroertje. Dit kwam doordat mijn stiefbroertje bij mijn vader en stiefmoeder ging wonen. Ik had het idee dat ik niet meer belangrijk was. Mijn moeder die legde erg de nadruk op dat het niet goed was dat mijn vader een ander had en dat zij heel veel pijn had. Hierdoor durfde ik niet mijn pijn met haar te delen. Mijn… Lees verder »

Charlotte

Beste Petra, Wat goed dat je ons heb gevonden en dat je je verhaal hier wilt doen. Wel zit je zo te lezen in een ontzettend moeilijke situatie lijkt mij. Zelf heb ik niet een soortgelijke situatie mee gemaakt op die leeftijd. Maar mijn moeder heeft wel iets in die richting gedaan. Zij is na de scheiding direct bij haar nieuwe partner gaan wonen en zijn kind kreeg prioriteit over mij. Belangrijke momenten heeft ze van mij gemist, omdat ze leuke dingen aan het doen was met haar stiefdochter. Nu was ik een heel stuk ouder, en kon het redelijk… Lees verder »