Teun (41) in Vragen van ouders

Hoe help ik mijn kinderen?

Beste,
Ik zou graag eens willen sparen met u. Helaas zit ik in een vechtscheiding. Onze kinderen zijn enorm de duppe. Ik krijg ze niet meer te zien. Kunt u mij helpen zodat ik mijn kinderen kan helpen

2 reacties

 1. Lotte op 26 september 2019 om 20:41

  Beste Teun,

  Bedankt voor je bericht op ons forum. Ik vind het vervelend voor je dat je je kinderen op het moment niet meer ziet. Wellicht kan ik iets voor je betekenen..

  De eerste vraag die in me opkomt is; wat gebeurde er voordat deze situatie ontstond? Weet je wat de reden is dat je kinderen je niet meer willen zien of mogen zien? Wellicht geven antwoorden zoeken op die vragen je wat inzicht.

  Zelf heb ik een hele tijd geen contact meer gehad met mijn moeder, soms omdat zij dat niet meer wilde en soms omdat ik dat niet meer wilde. In de tijd dat zij wel contact met mij wilde en ik niet met haar, heb ik er bewust voor gekozen even afstand te nemen van haar. Omdat op de momenten dat ik wel contact met haar had, ik alleen maar boos kon zijn. Ikzelf vond dat geen goede emotie om een emotionele band te onderhouden of verder op te bouwen. Misschien hebben je kinderen ook even de ruimte nodig om te verwerken wat er allemaal gebeurt, zodat ze later weer fijn bij je kunnen zijn en alles een plekje hebben of kunnen geven.

  Ook heb ik in diezelfde tijden geweten dat mijn moeder wel open stond voor contact. Dat wetende, wist ik dat er tijd en ruimte voor mij was om zelf het initiatief te nemen. Zoals de vorige reactie op jouw bericht ook al vermeldde; weten dat je ouder er voor je is, is al heel erg fijn.

  Ik zou je willen uitnodigen om er in ieder geval voor je kinderen te zijn, ze waarderen te laten zien, te laten merken dat je van ze houdt en dat het gewoon even oke is als ze het even niet meer weten, of niet bij je kunnen zijn. Ze laten weten dat het niet hun schuld is, dat zij de tijd mogen nemen om alles te verwerken en dat je deur altijd open staat.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Mocht je nog verder willen sparren dan kan dat! Ik zal het bericht in de gaten houden.

  Heel veel sterkte en succes! 2. Anne op 23 september 2019 om 20:12

  Hoi Teun,

  Bedankt voor je bericht hier op het forum. Wat naar dat je verzeild bent in een vechtscheiding en dat de kinderen daaronder lijden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb zelf gescheiden ouders, die gescheiden zijn met veel ruzie, en ik kan je kort wat vertellen over de situatie zoals die bij mij thuis was. Misschien heb je daar wat aan en kun je er inspiratie uit halen hoe je het zelf voor je eigen kinderen zo goed mogelijk kunt maken.

  Ik weet niet wat de situatie en de reden is dat je je kinderen niet meer te zien krijgt, maar ik hoop dat er toch mogelijkheden zijn waarop je contact kunt blijven houden met je kinderen. Dit is iets wat voor mij heel erg belangrijk is geweest. Ik heb een tijd geen contact gehad met mijn vader, omdat ik dat destijds zelf even niet wilde. Mijn vader bleef wel de mogelijkheden voor contact open houden. Af en toe stuurde hij eens een mailtje, of ik kreeg een kaart voor mijn verjaardag. Hoewel ik daar in het begin niet veel mee deed, vond ik het fijn om te weten dat hij aan me dacht en dat ik welkom was, mocht ik weer eens contact willen.

  Ik denk dat dat één van de belangrijkste dingen is die je kunt doen voor kinderen met gescheiden ouders: er zijn, luisteren, wegen open laten, zorgen dat je bereikbaar bent en je liefde op een mogelijke manier blijven tonen. Ik hoop dat je er de mogelijkheid voor krijgt om dat ook bij jou kinderen te kunnen doen.

  Heel veel sterkte!