Skip to content
Jocelyn (46) in Vragen van ouders

Hoe gaan we het gesprek aan?

Hallo, wat fijn om jullie gevonden te hebben!
Na onze scheiding ben ik gaan wonen in een vakantiewoning en de vader van mijn kinderen in het oude huis. Inmiddels woon ik met mijn vriend in hetzelfde dorp en onze jongste is in goed overleg om de week bij mij. Een ander dochter (19) heeft er voor gekozen om in het oude huis te blijven wonen en is veel alleen, daar vader naar vriendin( buiten de stad) is als de jongste niet bij hem is.
Nu heeft vader vertelt het huis te willen verkopen en te gaan wonen bij vriendin. Voor dochter van 19 valt haar veilige haven weg. Bij ons komt ze wel, heeft ze een keer een nacht geslapen. Ze is er nog niet aan toe zelfstandig te wonen en mee met haar vader is geen optie, omdat haar sociale leven zich hier afspeelt. Hebben jullie een idee hoe we met haar in gesprek kunnen of ze het in ieder geval wil proberen bij ons? Haar zusje zal ook meer bij ons zijn, en ik gun haar ook een plek waar ze tot rust kan komen en thuis mag voelen

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SanneWessel Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sanne

Hoi Jocelyn, Wat goed dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden! Ook goed dat je advies vraagt voor deze situatie. Ik kan me goed inleven in je dochter van 19. Ik ben zelf 18, en zou het ook echt niet fijn vinden om weg te gaan bij de stad waar ik nu woon. Als ik terug kijk naar toen mijn ouders allebei in een ander huis gingen wonen en het huis waarin ik ben opgegroeid wegviel, vond ik het heel fijn om hierover te praten en om begrip te krijgen vanuit mijn ouders. Ik zou daarom zeker ook… Lees verder »

Wessel

Hoi Jocelyn, Inderaad, heel erg fijn dat je Villa Pinedo hebt gevonden! Ik hoop dat mijn eigen ervaringen hierin je van een stuk advies kunnen voorzien. Er is een grote kans dat uw dochter hier zelf ook al over nadenkt, aannemend dat ze op de hoogte is van deze aankomende verandering. In het begin van de scheiding van mijn eigen ouders, herken ik het gevoel dat er inderdaad een stuk veiligheid is bij het ouderlijk huis, en ben je sneller geneigd om daar te blijven. Zelf heb ik toen ook moeten doormaken dat dit huis verkocht werd, en je toch… Lees verder »