Eric (46) in Vragen van ouders

Heeft het tijd nodig?

Ik ben ruim een jaar gelden gescheiden vanwege de nieuwe ontmoeting met mijn jeugdliefde. Dit had en heeft een behoorlijke impact gehad op mij dochters (12,15,19 en 21). Mijn dochters willen al tijden niets met haar te maken hebben en hebben mij verzocht ze met rust te laten. Dit vind ik erg lastig en doet mij veel pijn. Ik wil zo graag goed om kunnen gaan met mijn dochters en ze uiteraard blijven zien. Maar ik wil ook graag dat er überhaupt iets van een verstandhouding ontstaat tussen mijn vriendin en de kids. Dus eigenlijk, help, hoe moet ik dit aanpakken. Wil ik te graag of heeft het domweg tijd nodig. Voor de beeldvorming dit speelt al vanaf oktober 2018.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SanneLaura Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sanne

Hoi Eric, Wat goed dat je het forum hebt gevonden om je vraag op te stellen! Ik vind het heel goed van je dat je zo goed nadenkt over hoe je de situatie aan wilt pakken, dat is al een heel mooi begin! Ik herken mezelf wel in de situatie van je dochters. Toen mijn vader net na de scheiding een nieuwe vriendin kreeg, vond ik het heel erg moeilijk om dit te accepteren. Ik heb toen in eerste instantie ook gezegd dat ik niks met haar te maken wilde hebben. De nieuwe vriendin van mijn vader zorgde ervoor dat… Lees verder »

Laura
Laura

Hi Eric, Dat klinkt als een erg herkenbare situatie, vanuit het perspectief van het kind. Ik kan me erg goed verplaatsen in de reactie van jouw dochters. Het idee dat je ouders een nieuwe partner krijgen is erg moeilijk. Vooral wanneer je ouders op een wat latere leeftijd gaan scheiden is het een gek idee om je ouders opeens met iemand anders te zien, want je bent zo gewend aan je ouders bij elkaar. En dat je ouders dan opeens van iemand anders houden is dan ook iets waar je helemáál niet over wil nadenken. Ik denk daarom dat de… Lees verder »