Amina (44) in Vragen van ouders

Gewoon nog kind kunnen zijn

Hi,
Ik ben de nieuwe partner van mijn vriend en het contact is prima tussen de 2 kinderen en mij. Ik merk echter dat de zoon van 16 geen vrienden heeft. Hij gaat met ons naar de bios en uit eten. Maar niks met vrienden, hij heeft wel 1 vriend nog over van de basis school maar die heeft t steeds drukker dus niks afspreken. Op de basis school had hij veel vrienden die ook naar huis kwamen. Hij was 9 toen zijn ouders gingen scheiden, erg gevoelig en zowat symbioot naar zijn moeder toe die nu in de overgang zit en haar klachten constant deelt en depri is. Hoe kunnen wij hem stimuleren om vrij met vrienden uit te gaan? Gewoon nog kind te kunnen zijn?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ViviansabineAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Vivian

Lieve Amina, Bedankt voor je bericht op het forum en wat ontzettend fijn dat er goed contact is tussen jou en de kinderen van jouw vriend! Toen ik 18 was, zat ik een beetje in dezelfde situatie als de zoon van jouw vriend. Mijn beste vriendinnen waren allebei verhuist (gelukkig wel binnen Nederland) en dit vond ik soms best lastig. Uiteindelijk hebben we nieuwe manieren geleerd om contact te hebben, vaker appen bijvoorbeeld en echt plannen maken. Ook kreeg ik toen weer contact met een vriendin die ik al lang niet had gezien. Ik ben niet echt het type dat… Lees verder »

sabine

Hoi Amina, Wat goed dat jij dit forum gevonden hebt! En wat ontzettend fijn te lezen dat het contact tussen jou en de kinderen van jouw vriend goed is. Wat mooi is dat! 16 is natuurlijk een super lastige leeftijd. Zo’n fase waarbij veel jongeren sowieso al niet lekker in hun vel zitten. Laat staan met gescheiden ouders. En dan is het ook nog eens lastig om vrienden te maken. En wil je eigenlijk wel vrienden of zitten er toevallig geen mensen bij die jij beter wilt leren kennen. Heb je weleens gevraagd of hij wel vrienden zou willen? Het… Lees verder »

Anne

Hallo Amina, Bedankt voor je bericht en wat fijn om te horen dat jij zo mee denkt, ondanks dat hij niet je zoon is. Je zou kunnen voorstellen om hem wat meer in contact te brengen met de buitenwereld. Misschien stimuleert dit inderdaad wel en zorgt dit ervoor dat hij zich weer fijner voelt. Maar als je merkt dat hij hier even echt geen behoefte aan heeft, zou ik hier niet mee doorgaan. Je voelt denk ik zelf aan hoe ver je hierin kunt gaan. Kinderen van deze leeftijd kunnen ook al snel geïrriteerd raken door zoiets, dit had ik… Lees verder »