Skip to content
Rianne (37) in Vragen van ouders

Foto papa en mama samen

Beste jongere(n),

Sinds 1,5 jaar ben ik bonusmoeder van een 6-jarig meisje. Haar ouders zijn nu ruim 2 jaar gescheiden. Om het weekend en om de woensdag is ze bij ons. Sinds het begin heb ik een goede klik met haar.

In de tijd dat ik haar ken en zie heeft ze haar momenten van verdriet gehad. Als ze bij papa is mist ze mama en andersom. Dit was niet vaak. Naar ons idee begrijpelijk dat zij hier verdrietig om is. Sinds afgelopen zomervakantie is dit ineens veranderd. Tijdens de 3 weken dat ze bij ons was mistte ze haar moeder enorm. We hebben bijna elke avond gesprekjes gehad en ze heeft veel verdriet gehad. Ook na de vakantie blijft dit aanhouden. Dit is alleen richting haar moeder. Nu heeft ze sinds kort een foto van haar moeder op haar slaapkamer staan. Ook met foto blijft het gemis. Ik vind het samen met mijn vriend zo verdrietig om te zien en we hopen en gunnen het haar zo dat het beter met haar zal gaan.

Nu stelde ze voor om een foto te laten maken waar zij met haar beide ouders op staat. Ik vroeg mij toen af (naar mijn vriend toe) of dit handig is? De situatie is nu dat ouders niet meer samen zijn. Is het dan handig om een foto te laten maken? Mijn vriend is heel duidelijk naar haar dat papa en mama niet meer van elkaar houden en niet meer bij elkaar komen. We willen heel graag naar haar luisteren, troosten, ze mag haar moeder altijd bellen en een foto neerzetten, maar een foto van beide ouders?

Welk advies geven jullie over het maken van een foto?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LotteGerjanElisabeth Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte

Lieve bonusmama, Bedankt voor je (lieve) bericht. Mooi om te lezen dat het zo goed klikt tussen jullie, dat je zo goed over haar nadenkt en dat jullie zo begripvol reageren op haar gemis en verdriet. Wat verdrietig dat het gemis zo moeilijk is voor haar momenteel. Ik kan me goed voorstellen dat dit voor jullie ook heel ingewikkeld en moeilijk is. Wat betreft de foto met beide ouders snap ik best dat je hier zo je twijfels bij hebt. Dit vul ik misschien een beetje in, maar heb je het idee dat dit misschien de verkeerde boodschap kan afgeven?… Lees verder »

Gerjan

Hee Rianne, Wat mooi dat je ons forum hebt gevonden voor je vraag! Ik snap de moeilijkheid van je vraag. Aan de ene kant wil je je bonus-dochter blij zien en niet verdrietig. Tegelijkertijd willen jij en je vriend ook geen verwarring scheppen door haar een indruk te geven dat mama en papa misschien ooit weer samen zijn. Ik heb hier zelf geen ervaring mee maar ik kan altijd proberen je nieuwe ideeën of inzichten te geven. Haar verdriet komt ergens vandaan. Probeer het eens van de andere kant te bekijken. Waarom wil zij graag een foto van haar met… Lees verder »

Elisabeth

Hallo Rianne, bedankt voor jouw vraag hier op het forum. Mag ik ten eerste even zeggen dat ik heel veel respect heb voor jou als “bonusmoeder”. Het is geen makkelijke rol en zoals jij het verwoordt, leid ik af dat je deze rol met glans vervult. Ik weet uit eigen ervaring, maar ook van anderen, dat dit niet altijd het geval is. Hier mag je dus echt heel erg trots op zijn! Om over te gaan op je vraag. Ik denk dat een foto van de beide ouders eigenlijk wel een mooi idee is. Ondanks dat haar ouders gescheiden zijn,… Lees verder »