Roos (31) in Vragen van ouders

Fijne start omgangsregeling

Hoi allemaal,

Ik zou heel graag jullie advies willen vragen.
Sinds een aantal maanden lig ik in scheiding. Een dochter van 7 en een zoon van 3 jr. Op dit moment zijn wij via een hele fijne mediator bezig het hele proces te doorlopen. Nu lees ik overal dat een goede communicatie een voorwaarde is voor een co ouderschap. Deze communicatie is nu net het grootste knelpunt. Nu zal tijdens het mediaton traject dit vast extra opspelen, echter ken ik dit probleem ook van alle jaren samen. Beiden willen een goed ouderschapsplan voor de kinderen. Maar is het verstandig nu al co ouderschap te doen, of te starten met een ruime omgangsregeling en afspraken te maken hoe wij toewerken naar co ouderschap. Ook gezien de leeftijd van de jongste, 3 jr., is het hebben van 1 vast huis misschien beter?

Hoor graag jullie adviezen

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DieuwertjeJaimy Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dieuwertje

Hoi Roos! Fijn dat je hier je vraag hebt gesteld! Wat vervelend om te lezen dat je in een scheiding ligt, maar ik vind het heel fijn om te lezen dat je nu al zo nadenkt over de gevolgen hiervan voor de kinderen! Ik begrijp heel goed dat je in een soort dilemma zit wat betreft het co ouderschap. Ik denk ook niet dat er 1 duidelijk betere optie is, maar het is al fijn dat je voor je kinderen het beste wil doen! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 14 was, dus een stuk ouder dan jouw kinderen, maar… Lees verder »

Jaimy

Haii Roos, Eerst wil ik even zeggen dat ik het fijn vind dat je hier op het forum hulp vraagt. Scheiden is een lastig iets voor zowel de ouders als de kinderen. Ik wil graag advies geven vanuit het oogpunt van een kind en al mijn ervaringen. Mijn ouders zijn gaan scheiden toen ik een half jaar oud was. Ik had niets te zeggen over de omgangsregeling. Ik heb ook nooit echt vaste afspraken gehad, maar ik kan mij herinneren dat ik bij mijn moeder bleef wonen en 1 keer in de 2 weken een weekend bij mijn vader was.… Lees verder »