Heleen (51) in Vragen van ouders

Familiereis

Hallo, mijn man en ik hebben een dilemma. Wij hebben pas besloten uit elkaar te gaan. We hebben 2 zoons, van 14 en 18 jaar. Ik zit vol verdriet. Enkele maanden geleden hebben we een familiereis geboekt, een georganiseerde reis naar Peru van 3 weken, waaraan ook andere gezinnen deelnemen die we nog niet kennen. Mijn man en ik willen de reis heel graag maken, ondanks de beslissing uit elkaar te gaan. We zien het als een mooie laatste reis met ons gezin. Ons dilemma: wanneer vertellen we onze kinderen dat we uit elkaar gaan? Voor de vakantie of erna? Mijn man opteert voor dat laatste, zodat we ons kunnen richten op de reis en onze ervaringen. Ik vind dat lastig. Het voelt voor mij ook als oneerlijk om ze niet tevoren op de hoogte te stellen. En bovendien heb ik mijn verdriet, ik weet niet of ik dat zou kunnen onderdrukken. Alvast heel veel dank voor jullie reacties!

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HeleenJeliciaMarlon Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Heleen
Heleen

Hallo Jelicia en Marlon,

Heel veel dank voor jullie reacties. Het geeft ons veel steun.

Liefs en groeten van Heleen

Jelicia

Hoi Helen, Bedankt voor je vraag op het Forum, wat een lastig dilemma zeg, ik snap heel goed dat je hier over twijfelt. Ik hoop dat ik met mijn ervaring jullie zo goed mogelijk kan helpen. Als je nog meer vragen hebt kun je deze natuurlijk altijd hier stellen! Toen mijn ouders voor de tweede keer uit elkaar gingen was ik 8, een stuk jonger dus dan jouw zoons, hierin kan ik dus niet veel vertellen vanuit die leeftijd. Wat ik wel weet is dat na de scheiding mijn ouders nooit meer normaal met elkaar hebben gesproken of in 1… Lees verder »

Marlon

Beste Heleen, Wat verdrietig dat jullie hebben moeten besluiten uit elkaar te gaan. Ik kan mij indenken dat je vol verdriet zit en helemaal dat dat moeilijk te verbergen is. Ik merkte als kind altijd aan mijn ouders dat er iets was, dat voel je als kind vaak wel. Ik denk, als ik jullie kind was, dat ik het graag ruim voor de vakantie zou weten. Ik zou dan even tijd hebben om het te beseffen en de reis, net als jullie, als een mooie laatste reis zien. Dan kunnen we allemaal op dezelfde manier de reis beleven. Samen soms… Lees verder »