Janneke (42) in Vragen van ouders

Extreme regels

Ik ben sinds ruim ruim drie jaar gescheiden en we hebben twee dochters van 10 en 12 jaar.
In het algemeen kunnen mijn ex man en ik best goed in overleg met elkaar en zijn de kinderen ook gewend aan het 50/50 bij elke ouder wonen.
Nu hebben wij ouders beiden een nieuwe relatie, allebei latten we en dat bevalt goed. Mijn ex benut elk weekend om met de kinderen en zijn vriendin (en haar dochtertje van 6) te wennen aan het nieuwe gezin. Ik ben daar wat minder fanatiek mee en organiseer gemiddeld 6 keer per jaar iets gezamenlijks met mijn vriend en zijn dochters.
In het algemeen dus een redelijk overzichtelijke situatie die op zich prima is voor iedereen.

Maar wat ik de laatste tijd merk is dat de standpunten van mijn ex en zijn vriendin steeds verder in extreme regels terug te zien zijn. Zo mogen mijn dochters geen suiker meer, geen 4g gebruiken in de buurt van hun kleine stiefzusje en wordt er nogal op mijn kinderen ingepraat over bijvoorbeeld de inenting tegen baarmoederhalskanker. Mijn oudste dochter zegt dat er geen ruimte is voor een open gesprek of andere meningen.
Daarbij is het blijkbaar vanzelfsprekend dat ze over een paar jaar, als nieuw gezin op 150 km afstand van mij gaan wonen.
Mijn dochter vertelt me dit allemaal in vertrouwen, ik kan er dus niet over beginnen bij mijn ex. Hoe kan ik dit proces tegenhouden? Ik krijg er de kriebels van….

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneCharlotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hey Janneke! Wat goed dat je hier een berichtje schrijft. Lijkt me lastig voor je hoor … je wilt natuurlijk het beste voor je kinderen en hoort via je dochter dingen waar je je zorgen over maakt. Uiteindelijk wil je de situatie natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken voor je dochters en de strenge regels in het nieuwe gezin van de vader van je kinderen helpen daarin niet echt mee. Lastig! Het hebben van verschillende regels ken ik wel. Bij mijn moeder thuis was het altijd veel strenger dan bij mijn vader. Dat was vaak lastig, want ik moest altijd heel… Lees verder »

Charlotte

Hoi Janneke, Ik wil graag even beginnen met noemen ddat ik het erg fijn vind om te lezen dat jullie het zo goed geregeld hebben voor jullie dochters. En wat fijn dat je hier je verhaal wil doen. Ik kan me voorstellen dat het een grote stap moet zijn om hiernaar te schrijven. Aller eerst is het erg moeilijk om zoveel erschillende opvoeders met elkaar gelijk te trekkken. Ik merk dat zelf ook bij het nieuwe gezin van mijn moeder. Haar nieuwe partner was heel erg streng aan het dieeten en mijn moeder en broertje moesten daar maar in mee… Lees verder »