Gareth (39) in Vragen van ouders

Ervaringen afstand ouders

Ik ben 6 jaar gescheiden en hebt twee kinderen van 9 en 11.
Ik heb sinds een jaar een vriendin en oriënteer met haar te gaan samenwonen.
We hebben het plan om zo lang de jongste nog op de basisschool zit, op of in de buurt van mijn huidige woonplek te blijven wonen. Maar in de toekomst 30 km verder op te gaan wonen. De afstand met moeder is nu al 15 km verderop. En dat zal dus blijven, alleen woon ik dan 15 km noordelijker ipv 15 km zuidelijker
Dit zou betekenen dat de kinderen, in elk geval de oudste zo goed als zeker van school zal moeten verwisselen en dat ze de plek verlaten waar zijn opgegroeid.
Ik ben benieuwd naar ervaringen van ouders en of kinderen van gescheiden ouders die op een afstand van laten we zeggen 25 tot 40 km afstand van elkaar wonen. Hoe is dat voor kinderen rond de 12? Hoe doe je dat met school, sporten en reizen als je zowel regelmatig bij de vader woont en dan weer bij de moeder? Wat bevalt goed, qua sport, school en woonplek(ritme)keuze? Wat zijn voordelen, wat zijn nadelen? En wat is vooral niet aan te raden?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DaniqueEvelien Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Danique

Hoi Gareth, Dankjewel voor het stellen van je vraag op ons forum. Wat lief dat je van tevoren al nadenkt over hoe het voor de kinderen is. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 13 was. Ik vond het erg lastig dat ik net gewend was op school en alles ineens ging veranderen. Wat ik het meest vervelend vond was het heen-en-weer gesleep met spullen. Ik vond het erg fijn dat mijn ouders op een gegeven moment de afspraak kregen dat ze mij (en mijn broer) elke week op zondag met alle spullen naar de ander brachten. Zondag ochtend was dan… Lees verder »

Evelien

Beste Gareth, Wat goed dat u ons forum heeft gevonden en uw verhaal met ons deelt! Ik kan me voorstellen dat u ermee in uw maag zit om deze beslissing te maken. Het is een moeilijke beslissing, daarom is het goed van u dat u ons om advies vraagt! Ik zal u kort iets vertellen over mijn eigen situatie. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 8 was en mijn vader nog een keer toen ik 12 was. Beide keren heb ik van woonplaats moeten wisselen. De eerste keer, toen ik 8 was, vond ik het wel erg jammer, want ik… Lees verder »