Skip to content
Wendy (47) in Vragen van ouders

Erover praten

De dochter van mijn man die elk weekend al 7 jaar in mijn leven is heeft vorig besloten weg te blijven en mij niet meer te willen zien. Ik ben in haar huis gaan wonen met haar vader en mijn kinderen ( 6 en 9)en zij ging door de weeks bij haar moeder wonen.
Nu zijn we allemaal een jaar in therapie geweest. Zij heeft emdr gehad om e.e.a. te verwerken en wij als opvoeders en ouders hebben met elkaar met een gezinscoach een jaar lang gesproken. Zij is met haar vader elk weekend bij haar oma gaan wonen. Ik was dan met mijn eigen kinderen. Nu is ze er bijna weer aan toe om de weekenden bij ons te gaan wonen. Ik wil als eerste contact met haar eigenlijk praten met de therapeuten erbij. Om te vertellen waarom het niet ging en dat wij als ouders niet bij machte waren om het haar naar de zin te maken. Is dit handig /noodzakelijk? Of is praten voor een kind van 15 over wat er gebeurd is tussen ons volwassenen niet fijn. Haar moeder heeft mij jarenlang gemeen behandeld, ze heeft dit bekend. Nu gaan we goed met elkaar om, we gaan samen koffie drinken na de zomer en pakken de terugkomst van hun dochter stap voor stap aan. We kijken er met name naar wat hun dochter wil maar ik vind het wel belangrijk dat er ook gesproken wordt over wat er niet goed ging. Dit om ook herhaling in de toekomst te voorkomen. Zij heeft ADD en haar vader waarschijnlijk ook.

1
Reacties

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Amber Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Amber

Hoi Wendy! Dank je wel voor je vraag hier op het forum. Als ik je verhaal lees, krijg ik het gevoel dat jij een hele betrokken ‘cadeau moeder’ bent voor de dochter van jouw vriend. Wat hebben jullie als samengesteld gezin veel meegemaakt, zeg! Je vertelt aan het begin van het verhaal dat zij besloten heeft dat ze jouw niet meer wilt zien, maar begrijp ik nu ook dat ze het toch weer gaat proberen om bij jullie te komen wonen en jouw dus weer te zien? Ik heb in mijn basisschoolperiode acht jaar te maken gehad met een stiefmoeder… Lees verder »