Eigen kamer

Lieve allemaal,

6 maanden geleden is onze zoon geboren. Zijn vader heeft twee schatten van kinderen (13&16) uit een eerder huwelijk. Het contact tussen ons en hun moeder is gelukkig heel goed!

Nu zitten wij met het “probleem” dat wij niet genoeg slaapkamers hebben, onze zoon slaapt daarom op onze kamer nog (Wat heerlijk was in het begin maar nu vooral zorgt voor korte nachten;)). Graag zouden wij hem daarom een eigen kamertje geven. De oudste kinderen van mijn vriend komen eigenlijk nooit tegelijk naar ons en ook niet wekelijks (er is geen regeling maar ze mogen zelf kiezen waar ze wanneer zijn). Vaker gaan wij hun kant op om af te spreken en samen te eten of een wedstrijd van ze te kijken.

Nu willen wij hen zéker nooit het idee geven dat ze niet welkom zijn of plek moeten maken voor hun nieuwe broertje door dan een kamer te moeten delen. Wij twijfelen dus heel erg hoe we dit en of we dit moeten aanpakken. Gaan we het gesprek überhaupt aan of laten we het nog even voor wat het is? Wat hadden jullie fijn gevonden?

Heel erg bedankt voor jullie hulp kanjers!

Liefs

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ManonSamantha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Manon

Hey lieve S., Wat super knap dat je deze vraag durft te stellen. Dit lijkt me inderdaad wel een lastige situatie. Ik hoop dat ik je kan helpen met mijn ervaring. Mijn vader heeft het namelijk niet heel handig aangepakt bij mij. Ik kwam heel weinig bij mijn vader en ik had bij hem thuis de grootste kamer. Mijn broertje had een kleinere kamer en had voor mijn gevoel achter mijn rug om besproken met mijn vader om mijn kamer met die van hem te ruilen. Toen ze aan het verven waren en alle spullen aan het omruilen waren, kwam… Lees verder »

Samantha

Heee S., Wat goed dat je ons om advies vraagt zeg, dapper! Ik kan me voorstellen dat dit een hele lastige keus is. Ik vind het sowieso al heel goed dat jullie je inleven in de oudste kinderen, en dus al bedenken hoe het op hen over zou kunnen komen. Mijn ouders hebben vroeger voor net zo een keus gestaan, alleen hebben zij hier nooit met mij over gesproken maar gewoon gedaan. Mijn vader had ook niet genoeg ruimtes in zijn huis, en ik woonde in principe bij mijn moeder en kwam niet zo heel vaak bij mijn vader. Mijn… Lees verder »