Tante R (30) in Vragen van ouders

Eerlijk antwoord

Hallo!
Ik ben de tante van 2 lieve kinderen van 7 en 9 jaar. Hun ouders gaan scheiden. Hun moeder doet net alsof het iets heel leuks is dat ze uit elkaar gaan. Daarom vinden zij het moeilijk om er over te praten. Ik probeer af en toe met ze te praten erover, maar dat gaan ze steeds uit de weg. Ik probeer dan veel leuke dingen te doen, zoals samen fortnite spelen en we gaan naar de Efteling binnenkort. Maar ik zou graag weten wat ze er nu echt van vinden. Het lijkt dat ze geen eerlijk antwoord durven te geven vanwege hun moeder. Wat kan ik het beste tegen ze zeggen of vragen?!

2 reacties

 1. Melissa op 12 februari 2019 om 14:03

  Hoi Tante R,
  Wat goed dat je ons gevonden hebt en je verhaal met ons deelt!
  Ik kan mij voorstellen dat het vervelend is, wanneer je het gevoel krijgt dat je neefjes/nichtjes geen eerlijk antwoord durven te geven omtrent hun gevoelens bij de scheiding van hun ouders.
  Uit mijn eigen ervaring weet ik dat ik het soms ook lastig vond om hierover te praten, omdat ik ten eerste niet zo goed wist hoe ik mij precies voelde. Ik had er vaak wel een schommeling in. Dat ik het ene moment erg boos erom was en het andere moment verdrietig, maar soms voelde het ook als een opluchting.
  Ten tweede dacht ik ook vaak dat wanneer ik mijn mening over de scheiding en mijn gevoel daarbij zou uiten, dat dit mijn ouders zou kwetsen.
  Ik zou bij de kinderen benadrukken dat ze alles tegen je kunnen zeggen en dat zij zich nergens voor hoeven te schamen ect.
  Hierdoor creëer je vertrouwen en wanneer zij er klaar voor zijn kunnen zij dit vertellen aan jou.
  Ik kan me voorstellen dat het voor jou lastig is, maar misschien zijn de kinderen er zelf nog niet klaar voor. Geef hen de tijd om er over na te denken hoe zij zich precies voelen en geef hen de tijd om te kunnen bedenken hoe ze dit zouden willen verwoorden.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

  Succes en veel liefs,

  Melissa

 2. kaylee op 12 februari 2019 om 13:42

  lieve tante R, wat ontzettend fijn om te lezen dat u zo meeleeft met de kinderen van uw zus. dit vind ik erg mooi. het is een lastige situatie wanneer ouders uit elkaar gaan, en iedereen probeert daar op zijn of haar eigen manier mee om te gaan. het is sowieso al erg fijn dat u leuke dingen met de kinderen probeert te doen, hierdoor hebben ze ook een beetje afleiding van de situatie. misschien zou u een keer op een rustig moment bij u thuis kunnen proberen om erover te praten, en misschien niet met allebei de kinderen te gelijk maar apart met de kinderen. dan zijn ze in een vertrouwelijke omgeving en hoeven ze ook niet bang te zijn dat de ene het misschien door vertelt aan uw zus. ik heb zelf ook vaak in een lastige situatie gestaan waarbij ik liever niet praatte met mensen. maar als ik dan in mijn eigen kamer was of ergens waar ik mij veilig voelde dan lukte dit meestal wel. wat bij mij alleen het geval was is dat het altijd gelijk door gespeelt is naar mijn ouders als ik een keertje iets tegen iemand zei. als tip zou ik daarom willen meegeven dat wanneer de kinderen praten of een van de kinderen dat het ook echt bij u blijft tot ze het zelf willen vertellen. daarin zou u ze dan wel weer mee kunnen helpen eventueel. als ik kijk naar mijn eigen situaties denk ik niet dat u nog heel veel meer kunt doen, en dat u al ontzettend goed bezig bent. soms is een knuffel ook alleen maar genoeg om wat meer emotie los te krijgen. dat zou u misschien ook nog kunnen proberen, en misschien alleen maar vragen of het goed gaat, hierdoor gaan kinderen toch nadenken. hopelijk heeft u hier iets aan.

  liefs, kaylee

Laat een reactie achter