Tante R (30) in Vragen van ouders

Eerlijk antwoord

Hallo!
Ik ben de tante van 2 lieve kinderen van 7 en 9 jaar. Hun ouders gaan scheiden. Hun moeder doet net alsof het iets heel leuks is dat ze uit elkaar gaan. Daarom vinden zij het moeilijk om er over te praten. Ik probeer af en toe met ze te praten erover, maar dat gaan ze steeds uit de weg. Ik probeer dan veel leuke dingen te doen, zoals samen fortnite spelen en we gaan naar de Efteling binnenkort. Maar ik zou graag weten wat ze er nu echt van vinden. Het lijkt dat ze geen eerlijk antwoord durven te geven vanwege hun moeder. Wat kan ik het beste tegen ze zeggen of vragen?!

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnneMelissakaylee Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hallo, Bedankt voor je bericht en wat lief dat jij ook zo mee denkt in deze situatie. Ik denk dat het heel goed is om wat leuks te gaan doen met de kinderen, zoals je ook al doet. Ik denk ook dat het goed is om niet te opdringerig bent om erachter te komen wat ze denken en voelen. Misschien willen ze nu niet erover praten en zullen ze eens zelf hierover beginnen.Ik vond dat als kind heel vervelend dat mensen zo doorvroegen, terwijl ik helemaal geen zin had om over dingen te spreken of te vertellen. Je kunt ook… Lees verder »

Melissa
Melissa

Hoi Tante R, Wat goed dat je ons gevonden hebt en je verhaal met ons deelt! Ik kan mij voorstellen dat het vervelend is, wanneer je het gevoel krijgt dat je neefjes/nichtjes geen eerlijk antwoord durven te geven omtrent hun gevoelens bij de scheiding van hun ouders. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat ik het soms ook lastig vond om hierover te praten, omdat ik ten eerste niet zo goed wist hoe ik mij precies voelde. Ik had er vaak wel een schommeling in. Dat ik het ene moment erg boos erom was en het andere moment verdrietig, maar… Lees verder »

kaylee
kaylee

lieve tante R, wat ontzettend fijn om te lezen dat u zo meeleeft met de kinderen van uw zus. dit vind ik erg mooi. het is een lastige situatie wanneer ouders uit elkaar gaan, en iedereen probeert daar op zijn of haar eigen manier mee om te gaan. het is sowieso al erg fijn dat u leuke dingen met de kinderen probeert te doen, hierdoor hebben ze ook een beetje afleiding van de situatie. misschien zou u een keer op een rustig moment bij u thuis kunnen proberen om erover te praten, en misschien niet met allebei de kinderen te… Lees verder »