Marian (39) in Vragen van ouders

Doorzetten of luisteren?

Mijn zoon (12) wil niet verhuizen naar mijn nieuwe vriend. Hij moet dan alles opgeven, voetbal.Moet ik doorzetten of naar hem luisteren?

2 reacties

 1. Ruthi op 6 oktober 2019 om 19:01

  Beste Marian, Wat goed dat je ons forum hebt gevonden om je vraag op te stellen! Tijdens een scheiding veranderen er zoveel dingen, zo wel voor het kind maar zeker ook voor de ouders. Een van die veranderingen kan een verhuizing zijn.
  Uit eigen ervaring heb ik de verhuizing als iets goeds gezien maar zeker ook als een minder leuke ervaring. Ik kon mijn buurmeisje / beste vriendin niet elke dag meer zien en ik moest een andere sport kiezen.
  Mijn ouders hebben heel goed geluisterd naar wat ik nodig had zodat de verhuizing zo gemakkelijk verliep als mogelijk. Luister vooral naar wat hij nodig heeft, probeer afspraken te maken en leg goed uit wat mogelijk is en wat niet.
  Het is een lastige verandering maar het is heel belangrijk om met elkaar te praten, daardoor begrijpen jij en je zoon elkaar ook meer.

  Heel veel succes,
  Liefs Ruthi. 2. Hilde op 1 oktober 2019 om 21:41

  Hoi Marian,

  Wat goed dat je het forum hebt weten te vinden! Als er een scheiding heeft plaatsgevonden is dat moeilijk voor iedereen die er bij betrokken is. Er verandert in een korte tijd van alles, en dingen blijven veranderen. Vooral voor kinderen en pubers kan dit erg lastig zijn. Ik vond het heel fijn om houvast te hebben: ik ging twee keer per week volleyballen, of ik nou bij mijn moeder of bij mijn vader was.

  Zo te horen heb je er met je zoon over gepraat, en dat is altijd een goed begin. Ik zou voorstellen om naar hem te luisteren. Ik vond het zo fijn om me aan mijn sport en hobby’s vast te kunnen houden omdat er al zo veel wisselingen in mijn leven waren, en het klinkt alsof je zoon echt graag wil blijven voetballen.

  De kans is groot dat, als jij hem dwingt te stoppen met voetballen, dat hij dan je vriend de schuld hiervan gaat geven: daardoor kan het heel moeilijk worden voor je zoon om een goede relatie met je vriend te ontwikkelen. Zijn relatie met jou kan er ook slechter door worden. Mijn vader heeft vaker dit soort beslissingen genomen over geld en wonen, waardoor ik hem dingen verwijt en een veel slechtere relatie met hem heb dan daarvoor. Het kan dus hele grote gevolgen hebben.

  Succes! Liefs, Hilde