Marcel (46) in Vragen van ouders

Delen financiële situatie

Mijn ex partner valt de kinderen lastig met (haar) financiële situatie. Ik merk sterk aan de kinderen dat ze er veel stress van ondervinden en ben van mening dat dit een onderwerp is die niet thuis hoort bij de kinderen. Gezien we niet op een lijn zitten omtrent dit onderwerp vraag ik om advies om dit bij de kinderen weg te kunnen halen.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ThaliaMyrtheLaura Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Thalia
Thalia

Hoi Marcel, Bedankt voor het delen van uw vraag! Ik zat net in de brugklas toen mijn ouders gingen scheiden. Na de scheiding moest mijn moeder opeens alles alleen betalen. Ze was toen nog ZZP’er dus dat leverde haar veel stress op. Soms zag ik dat ze stiekem aan het huilen was. Als ik dan vroeg wat er was probeerde ze zichzelf te herpakken en de financiële situatie een beetje uit te leggen. Ze benadrukte dan dat dat de reden was dat ze soms stress heeft en dat het niet mijn schuld was. Nu ik wat ouder ben (22), merk… Lees verder »

Myrthe

Hey Marcel! Wat fijn dat je deze vraagt durf te vragen op dit forum. Wat vervelend dat de kinderen gestresseerd lijken onder de situatie. Ik kan mij nog goed herinneren dat ook mijn moeder veel deelde over de financiële situatie en dat ik mij hierover altijd iets wat ongemakkelijk voelde. Ik snap dus goed hoe je kinderen zich kunnen voelen. Ik begreep wel heel goed dat mijn moeder haar ei hierover kwijt wilde. Uiteindelijk heb ik tegen haar gezegd dat ik het fijn zou vinden als ze dat bij iemand anders deed. Ze begreep dit wel, ook al waren er… Lees verder »

Laura

Hi Marcel, Wat tof dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en hier een vraag hebt gesteld. Wat vervelend voor jou en je kinderen! Ik zal je wat van mijn eigen ervaring hiermee vertellen, mogelijk heb je daar iets aan. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer 9 was. Mijn ouders deelden ook meer met mij dan dat ik wilde/hoorde te weten. Ook financiële zaken. Ik kreeg verhalen te horen van beide ouders, waardoor ik eigenlijk tussen mijn ouders in werd gezet. Ik vond dit erg lastig. Op een gegeven moment heb ik geleerd het te negeren. Ik… Lees verder »