Erik (35) in Vragen van ouders

De boeman

Ik als vader van mij dochtertje van 5 ben al 4jaar in een vecht en touwtrek strijd verzijlt. Een van de vele gebeurtenissen is sinds zondag weer begonnen. Komend weekend komt mijn dochter zoals altijd weer voor het weekend bij mij dit is om de week in de oneven weken. Met carnaval voor de deur is het weekend dit jaar voor mij en hebben we al van alles gepland echter krijg ik van moeder op maandag morgen (5dagen voor mijn weekend begint) een mail. Daarin verteld moeder dat er een hoop neefjes en nichtjes op bezoek komen en of onze dochter eerder naar huis mag komen om met hun carnaval te vieren. Ik antwoord op de mail dat ik het jammer vind dat dit last minute word gemeld terwijl ik ook mijn weekend met mijn dochter gepland heb om haar een leuke carnaval te geven. Ik gaf dus aan helaas het is mijn weekend en ik heb al een planning. Nu dinsdagmiddag besluit moeder met kind te videobellen en haar aan te laten geven dat ze toch echt liever met nichtjes gaat carnavallen (5jaar oud) ik geef aan dat ze bij mij is en wij ook leuke dingen gaan doen. Moeder haakt in op het gesprek en vult kind aan dat ze ook een eigen mening heeft en dat ze zepf de beslissingen mag maken. Gevolg ik hou voet bij stuk kind on troostbaar en vader de boeman. Ik krijg het verwijt dat ik het niet begrijp? Hoe kijken jullie hier tegenaan? Is het een verkeerde beslissing van mij of kan ik aangeven dat er afspraken zijn? De verantwoording word nu bij het kind gelegd door moeder dit hoort toch niet?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SamanthaSabine Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Samantha

Beste Erik, Wat fijn dat je ons forum heeft gevonden en ons om advies vraagt, bedankt daarvoor! Wat een lastige, maar helaas wel herkenbare, situatie zeg. Er is ook niet per se een antwoord wat goed en fout is in deze situatie. Ik zal proberen advies te geven vanuit mijn eigen ervaringen vroeger. Mijn ouders waren al vrij snel uit elkaar, en om de een of andere reden was er altijd wel iets om ruzie over te hebben. Het feit dat ze er samen niet helemaal uit kwamen, was op zich niet heel erg. Wat ik wel vervelend vond, was… Lees verder »

Sabine

Hoi Erik, Wat ontzettend vervelend voor jullie allemaal dat jullie in een vecht/touwtrek strijd zitten. En ik kan mij voorstellen dat deze situatie verreweg van ideaal is. Mijn vader gebruikte soms mijn zusje om mij mee te krijgen en om dingen samen te doen. Dan moest zij aan mij vragen of ik ergens mee naartoe wilde omdat ik het lastiger vind om tegen haar nee te zeggen (dus totaal een andere situatie maar het gevoel van iemand teleur moeten stellen omdat iemand je in een verkeerde positie brengt ken ik). Mijn zusje is nu ouder en we kunnen het hier… Lees verder »