Alex (34) in Vragen van ouders

Contact vader

Ik ben nu ruim 1 jaar gescheiden en mn oudste dochter (9) wilt al ruim 10 mnd niet meer naar haar vader toe, om verschillende redenen. Ze vind zn vriendin niet leuk, ze voelt zich er niet fijn, ze is bang dat haar vader uit het niks weer boos op haar wordt. Ze moet veel huilen voordat ze het weekend naar hem moet gaan, als ze is geweest moet ze per se bij mij in bed slapen en kan ze niet in haar eigen bed slapen. Haar zusje (5) heeft minder problemen met zn vriendin en haar dochter en past zich wat beter aan, maar “klaagt” wel vaker dat hij meer aandacht aan dochter van zn vriendin geeft dan aan haar. Voor de zomer heeft hij aangegeven eind nov naar een vakantiepark te gaan met kinderen en zn vriendin en haar dochter. Oudste dochter heeft al vanaf dag 1 aangegeven dat ze niet mee wilt gaan. Ondanks dat ik haar enthousiast probeer te maken met t vooruitzicht op zwembad en even eruit. De laatste tijd is ze zeer opstandig (grote mond) naar vader, die daar boos om wordt en weigerde ze in de herfstvak om naar hem toe te gaan. De jongste is toen wel gegaan en geeft ook aan dat zij wel naar het vakantiepark wilt gaan. Oudste wilt niet meer de weekenden bij ex slapen. Ik vind deze situatie erg moeilijk en wil ook de zusjes niet uit elkaar halen (ben bang dat hun relatie hierdoor een breuk kan ontstaan) door de oudste niet en jongste wel laten gaan. Dus nu gaan ze nog allebei. Echter oudste eet slechter,is 3kg afgevallen en heeft haaruitval. Ik heb nu afspraak met huisarts gemaakt. Heeft iemand tips?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PieterAnouk Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Pieter

Hey Alex, Wat een heftige en moeilijke situatie! Toen ik je berichtje las, kreeg ik een flashback naar mijn eigen jeugd. Ik vond het nooit leuk om naar mijn vader te gaan en ik vond mijn stiefmoeder verschrikkelijk. Ik voelde me nooit thuis bij mijn vader en wou het liefste nooit gaan. Echter heb ik dit nooit uitgesproken toen ik jong was, ik heb altijd een masker opgezet, waar ik tot op heden nog steeds een beetje spijt van heb. Want als ik het had aangegeven, kon er iets in de situatie veranderen. Daarom vind ik het al heel goed… Lees verder »

Anouk

Beste Alex, Wat goed dat je contact met ons opzoekt en wat mooi van je dat je je dochter wil helpen met de band met haar vader. Ik lees dat jullie nu ongeveer een jaar uit elkaar zijn. Dat is nog best wel vers. Het eerste jaar is voor kinderen vaak heel moeilijk omdat er dan alle ‘eerste keren dat…’ komen. Hun vertrouwde leventjes wordt ineens veranderd en dat heeft tijd nodig om aan te wennen. Je benoemd dat jouw dochter de vriendin van je vader niet leuk vindt. Weet je ook wat ze precies niet leuk vindt aan haar?… Lees verder »