Els (56) in Vragen van ouders

Contact nieuwe partners

Ik ben nu bijna een jaar gescheiden en heb een dochter van 15. Zij woont bij mij en gaat om het weekend een weekend naar haar vader. Behalve als zijn nieuwe vriendin daar is; dan wil ze er niet heen. Nu heb ik inmiddels ook weer een vriend en die wil ze ook niet zien.
Als ik er met haar over praat, wordt ze boos en ze kan niet goed aangeven, waarom ze geen kennis wil maken met onze nieuwe partners.
Nu heb ik daar wel begrip voor en wil haar ook de tijd geven, maar ik heb nu een beetje t gevoel, dat zij bepaalt wat er gebeurt.
Zo zie ik mijn vriend maar 1 a 2 x per week een paar uurtjes.
Ik heb voorgesteld hem eerst eens op de koffie te vragen; dat wil ze niet. Toen voorgesteld buitenshuis ergens iets te gaan drinken met elkaar; wil ze ook niet. Als ik haar vraag waarom? Heeft ze geen antwoord, alleen ik wil t gewoon niet.
Ik zit er best mee in mn maag. Mijn ex heeft er niet zo’n last van, want hij kan zijn vriendin gewoon zien. Alleen ziet hij dan zijn dochter niet, maar dat schijnt hij niet erg te vinden.
Kortom: wie heeft raad voor mij?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SanneSharon Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sanne

Hoi Els, Wat goed dat je om raad vraagt op het forum! Ik snap goed dat je ermee in je maag zit, het lijkt me inderdaad geen fijne situatie. Als ik je verhaal lees, kan ik me denk ik heel goed inleven in je dochter. Ik was zelf 14 jaar toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg en voor mij was de scheiding toen 1,5 jaar geleden. Ik woonde op dat moment bij mijn moeder, maar weet nog heel erg goed dat het feit dat mijn vader een nieuwe vriendin had heel hard aankwam. Voor mij werd de scheiding tussen… Lees verder »

Sharon

Beste Els, Wat fijn dat u ons forum hebt gevonden om je vraag te stellen. Ik snap heel goed dat dit een lastige situatie is voor jullie allebei. Toch snap ik heel goed wat uw dochter nu voelt. U geeft aan dat de scheiding nog geen jaar geleden is. Dit is dus best een korte tijd. Ik wil even wat delen over mijn eigen ervaringen. Mijn ouders gingen scheiden toen in 14 was. Ik voelde al veel spanning in huis en toen het verteld werd, viel het kwartje. De scheiding zelf verliep heel goed. We hadden ook een regeling. Dit… Lees verder »