Gabrielle (44) in Vragen van ouders

Communicatie

Ik ben moeder én stiefmoeder. Ik heb gelukkig een hele fijne band met mijn stiefkinderen en gelukkig ook met mijn ex.
Helaas is de band van mijn partner iets minder goed met zijn ex. We zijn nu bijna 10 jaar samen dus alle gezinsleden kennen elkaar goed. Binnen ons gezin loopt vrijwel alles goed, de kinderen zijn op puberleeftijd. Nu zit ik wel met iets waarvan ik niet goed weet hoe ik kan helpen. De jongste stiefzoon (13) heeft in de zomer aangegeven meer bij ons te willen zijn (1 dag/nacht per week meer). Dat is natuurlijk fijn om te horen. Alleen durfde hij dit niet zo goed tegen zijn moeder te vertellen. Uiteindelijk wel gedaan en dit werd niet in dank afgenomen. Zijn moeder weigert elke vorm van communicatie met zijn vader. Als hij bij ons vandaan komt moet hij eerst douchen en worden zijn kleren gewassen omdat hij “stinkt” naar ons. Wanneer wij kleding met ze kopen, mogen zij die niet bij haar aan en ze moeten ook “haar” kleding aan als ze bij ons vandaan komen. Speelgoed mag ook niet mee. De jongste heeft het heel moeilijk hiermee. Wij vallen haar nooit af, zeggen altijd dat mama er vast een goede reden voor heeft. Toch zie ik dat hij het er steeds moeilijker mee heeft omdat hij steeds zegt dat mama “gesprekjes” met hem heeft die hij niet wil, dat hij niets zelf mag bepalen en dat hij het heel naar vind dat ze zegt dat hij stinkt als hij bij ons is geweest.
Ik wil hem zo graag helpen hier mee om te gaan zodat hij er niet zo een last van heeft. Maar weet niet hoe..

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SamanthaDieuwertje Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Samantha

Beste Gabrielle, Wat goed dat u ons forum heeft gevonden en ons om advies vraagt, bedankt daarvoor! Wat een ontzettend, maar helaas herkenbare, situatie beschrijft u zeg. Ik wil allereerst even zeggen dat ik het heel fijn vindt om te lezen dat u zo een lieve en betrokken stiefmoeder bent, en dat u hem graag zou willen helpen, ik denk dat hij daar vast heel blij mee is, dat doet hem vast al goed. Vervelend dat moeder dan zulk gedrag vertoont en ook niet echt lijkt in te zien hoe het voor haar zoon is. Zoals ik al schreef herken… Lees verder »

Dieuwertje

Hoi Gabrielle! Wat fijn dat je het forum hebt gevonden! Het lijkt me, voor jullie als oudere maar vooral voor je jongste stiefzoon, een hele vervelende situatie om je in te bevinden! Mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 was, omdat mijn moeder een nieuwe vriend had. In het begin was mijn band met hem niet heel goed, maar na een tijdje werd dit steeds beter. Mijn vader maakte toen wel nog steeds af en toe gemene opmerkingen over mijn moeder en stiefvader, waarschijnlijk omdat hij nog boos was. Ik vond dit altijd heel vervelend, omdat ik het wel gewoon… Lees verder »