Sarah (37) in Vragen van ouders

Communicatie richting zoon

Hoi,

Ik zit op dit moment in een moeilijke situatie met mijn ex. We zijn uit elkaar, maar wonen nog wel in 1 huis omdat hij nog niets anders heeft. Hij is nu op vakantie en over de app gaan er hele nare berichtjes mijn kant op waar ik niet, duidelijk of neutraal op reageer. Ik voel me heel onprettig bij het idee om nog in 1 huis samen te wonen en vind de bijbehorende spanningen voor mijn zoontje van 6 niet goed. Daarnaast vind ik het gedrag van mijn ex nogal onvoorspelbaar. Mijn zoontje is nu, tijdens de vakantie van zijn vader, veel rustiger en vrolijker. Ik zit erover te denken om komend weekend ergens te gaan logeren, om zo niet met mijn ex in 1 huis te hoeven zijn wanneer hij thuiskomt van vakantie. Maar wat kan ik dan het beste aan mijn zoontje vertellen, zonder mijn ex af te vallen? Ik kan m niet vertellen dat ik bang ben voor zijn onvoorspelbare gedrag…. of dat papa heel boos is op mama. Wie heeft er tips? Mijn zoontje is 6 jaar.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LauraHilde Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Laura
Laura

Beste Sarah, Heel erg bedankt voor jouw bericht! Ten eerste vind ik het super goed dat je niet te veel ingaat op de appjes van je ex. Dat is super sterk van je. Bij nare berichtjes kan je nog wel eens de neiging hebben om terug te vechten maar ik merk zelf dat het eigenlijk het fijnst is om er niet te veel op in te gaan. Dat heeft vaak weinig zin en maakt de situatie niet beter. Buiten dat kan ik me voorstellen dat het erg moeilijk is om met je ex in één huis te wonen. Misschien was… Lees verder »

Hilde

Hoi Sarah, Fijn dat je het forum hebt gevonden. Het klinkt alsof je niet lekker in je vel zit als je ex thuis is. Je geeft aan dat jullie zoontje nu rustiger en vrolijker lijkt, geldt dat voor jou ook? Kinderen kunnen spanning heel goed aanvoelen, ook al zeg je het niet. Je zegt dat jullie nog samenwonen omdat hij nog geen andere woning heeft, hoe zit dat precies? Het klinkt namelijk alsof deze situatie echt voor niemand goed is en klopt het dat je je niet veilig voelt? Ik heb me zelf gelukkig altijd veilig gevoeld in mijn woning,… Lees verder »