Skip to content
Rissie (40) in Vragen van ouders

Communicatie met mijn ex

Ik ben sinds 3 jaar gescheiden en merk dat de communicatie met mijn ex steeds moeizamer gaat over de kinderen.
Hij gaat haaks in op wensen van de kinderen (die ik voor ze over breng) wij hebben cöouderschap, maar in feiten komt alle zorg op mij neer en wanneer ik iets voor de kinderen vraag of wil overleggen heeft hij geen tijd, vindt hij het flauwekul of doet het dan net tegenovergesteld. In alles probeer ik mij te verplaatsen in wat voor de kinderen prettig is of wat voor hun het beste is.
Hun vader heeft een relatie met een meisje van 20 jaar jonger en is niet of nauwelijks te bereiken als de kinderen hem even willen bellen.
Even een voorbeeld. Mijn zoon zat in groep 8, is toch een bijzondere afsluiting van een fase in zijn leven. Schoolgerelateerde dingen zouden alleen de ouders doen. zegt hij,…ik neem mijn vriendin mee. Ik heb toen aangegeven dat ik mij daar niet prettig bij voel en vind dat wij dat als ouders samen moeten doen, was hij zwaar beledigd.
Mijn zoon gaf aan dat hij graag wilde dat wij naast elkaar zouden zitten, dit heb ik hem verteld, maar dat zou hij wel zien. Mijn zoon heeft dit zelf nog 3x gevraagd,..hetzelfde antwoord,
Op de desbetreffende avond heb ik een plekje vrij gehouden voor zijn vader, gaat hij helemaal achterin zitten, ik wenkte hem er is plek, schudde hij zijn hoofd.
De teleurstelling op het gezicht van mijn zoon,de tranen springen weer in mijn ogen nu ik dit typ. Dit is 1 van de vele dingen voorvallen. Tips zijn zeer welkom!!

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anne RoosAmber Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne Roos

Lieve Rissie, Wat fijn dat je ons forum gevonden hebt en wat goed dat je hier om tips vraagt:) Je situatie klinkt heel frustrerend, ik kan me goed voorstellen dat hier veel moeite mee hebt! Ik wil ten eerste zeggen dat ik het ontzettend bewonderenswaardig vind dat je zo begaan bent met wat het beste is voor je kinderen. Je zou zeggen dat dat vanzelfsprekend is, maar dat is lang niet altijd het geval helaas. Mijn eigen verhaal is niet heel vergelijkbaar, maar wat ik wel herken is een vader die voor zichzelf kiest en eigenlijk helemaal niet bezig is… Lees verder »

Amber

Hi Rissie, jeetje wat een vervelende en frustrerende situatie is dit voor jou zeg. Je wilt het allerbeste doen voor je kinderen, maar je ex-man doet het tegenovergestelde. Mijn vader had dit ook een beetje toen ik op de basisschool zat, maar dat kwam deels door mijn stiefmoeder die de boel een beetje manipuleerde. Mijn moeder bleef het contact tussen mij en mijn vader bevorderen omdat ze het belang hiervan in zag. Toch ging ik elke week met enorme buikkrampen van verdriet en nervositeit naar mijn vader en zijn nieuwe gezin toe. Mijn moeder heeft wel eens negatief gepraat over… Lees verder »