Moeder (43) in Vragen van ouders

Boeman

Hallo,

Ik ben moeder van 2 dochters, (11+13jr). Vanavond is mijn ex, vader vd kids, het huis uit gegaan. Dit was lang van tevoren bekend. Nu ging dit gepaard met veel verdriet en tranen vanuit de kids en papa. De kids zien mij als de boeman omdat ik de scheiding heb aangevraagd na een huwelijk van 28 jr. Ze willen niet met mij praten en sturen mij de kamer uit terwijl ik ze wil troosten en vasthouden. Hoe pak ik dit aan?
Ik vind t werkelijk vreselijk voor iedereen maar t ging gewoon echt niet meer met mijn ex die (al 15 jr in NL woont) nauwelijks Nederlands spreekt en een andere cultuur/normen en waarden heeft. Hoe zorg ik dat de kids met mij praten en zien dat ik géén boeman ben maar een gelukkige moeder wil zijn?
Alvast bedankt

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnoukAnneMaureen Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anouk
Anouk

Beste moeder, Allereerst wil ik zeggen dat ik bewondering heb voor je keuze om je geluk achterna te gaan. Hoewel ik snap dat de reactie van de kids je juist wat ongelukkig kunnen maken op dit moment. Ikzelf was ooit zo’n puber die niet naar het verhaal wilde luisteren en eigenlijk nergens over wilde praten en vooral heel erg boos was en deed. Toen ik op een nacht naar bed wilde gaan, lag er een brief op mijn kussen. Mijn vader had daarin geschreven wat hij me graag wilde vertellen maar waar hij de kans niet voor kreeg. Dit vond… Lees verder »

Anne

Hallo, Bedankt voor je bericht en wel fijn dat je voor jezelf de knopen hebt doorgehakt. Ik kan begrijpen dat het cultuurverschil te groot was, dit was bij mijn moeder en vader ook het geval. Jammer dat jij van alles de schuld krijgt, maar ook logisch, Jouw kinderen hebben ook een moeilijke leeftijd, gaan al richting de puberteit en een scheiding verandert alles. Ik denk dat het ook heel gewoon is dat ze even boos zijn en dit uiten. Ik denk dat de kinderen met de tijd ook aan de situatie gaan wennen en dan zich ook weer anders gaan… Lees verder »

Maureen

Beste Moeder, Wat goed dat je je vraag hier op het forum stelt! Ik kan me voorstellen dat het een hele vervelende situatie is, als kinderen één van hun ouders als boeman van de scheiding zien. Ik herken mij wel in het verhaal. In het begin van de scheiding was ik ook erg boos op een van mijn ouders omdat ik die ouder zag als de reden van de scheiding. Uiteindelijk zag ik in dat het voor mijn beide ouders beter was als ze zonder elkaar verder zouden gaan, hoe moeilijk dit in eerste instantie ook was. Ik kan me… Lees verder »