Eveline (42) in Vragen van ouders

Band stiefkinderen

Sinds drieëneenhalf jaar ben ik gescheiden. Mijn nieuwe vriend is nu vier jaar gescheiden. Wij zijn nu tweeënhalf jaar samen. Ik heb twee kinderen van 8 en 10. Hij heeft er drie, van 12, 15 en 17.
Tussen mijn vriend en mijn kinderen gaat het goed. We wonen niet samen en ze zien hem, na langzaam opbouwen, twee à drie dagen per week. Zijn kinderen wonen niet bij hem en eten er alleen twee keer per week. Ik ben daar niet vaak bij, omdat ik alleen kan in de weekenden dat mijn kinderen bij hun vader zijn. Het contact tussen zijn en kinderen en mij verloopt slecht. Als ze binnenkomen, ploffen ze op de bank, meestal zonder hallo en gaan met koptelefoon op naar een scherm kijken. Tijdens het eten is het meestal ook niet leuk. Er is altijd commentaar op het eten. Er wordt amper gepraat en er wordt nooit ,echt nooit, iets tegen mij gezegd. Het doet me zeer en kost me zoveel negatieve energie dat ik eigenlijk geen zin heb om er nog langer mijn best voor te doen. Tegelijkertijd, het zijn de kinderen van mijn lief en ze zullen daarom, terecht, nooit uit zijn/ons leven verdwijnen. Hebben jullie tips om het makkelijker te maken? Mag ik bijv verwachten dat ze op zijn minst beleefd doen? Ze hoeven me niet aardig te vinden, maar zich wel realiseren, denk ik, dat ik niet wegga.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DorienLAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dorien

je kunt vragen waarom ze zo doen, misschien zit hun nog iets dwars bijv met hun echte moeder of ze zitten gewoon nog in de pubertijd.
maar gwn vragen

L
L

Beste Eveline, bedankt voor je verhaal! Ik lees dat de band tussen jouw partner en kinderen goed is. Dat is super fijn om te horen. Heel vervelend dat de band tussen jou en zijn kinderen niet zo soepel verloopt als je zou willen. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit je zeer doet en je geen zin meer hebt om je best te doen. Hoewel het dus moeilijk is je best te blijven doen, is dat denk ik ook de grootste tip die ik je kan geven: wees geduldig! Ik lees dat jouw kinderen iets jonger zijn en de… Lees verder »

Anne

Hoi Eveline, Wat vervelend dat de kinderen van je vriend jou niet behandelen zoals je graag zou willen. En heel fijn dat je het forum hebt gevonden om je vraag te stellen. Heb je je vriend wel eens verteld hoe je je voelt? Toen mijn ouders uit elkaar gingen, veranderde er heel veel, heel snel. Als kind heb je dat maar over je heen te laten komen. Als er dan een andere man/vrouw/partner in het leven van je ouders komt, dan kan het lijken alsof jouw dagelijkse kinderzorgen er niet meer toe doen. Wat bij mij heel erg heeft geholpen,… Lees verder »