Monique (41) in Vragen van ouders

Afscheid steeds lastiger

Natuurlijk heb ik al op het forum gestruind naar soortgelijke berichten maar toch wil ik mijn vraag hier stellen. Bijna een jaar geleden ben ik bij mijn man weggegaan en de scheiding is er bijna door. Onze dochter van 9 woont inmiddels ook al een jaar 50/50 bij ons beiden. We hebben twee wisseldagen, woensdag en de ene week op zaterdag en de andere week op zondag. Het gaat eigenlijk best goed. We eten op woensdag samen als ik haar na het sporten naar haar vader breng. Na het eten drinken we nog een kop koffie en ga ik weg. Dit wordt voor haar steeds lastiger en vanavond nam ik afscheid en huilde ze tranen met tuiten in de deuropening. En zat ik huilend in mn autootje naar huis. Het is alsof ze makkelijker afscheid kan nemen van haar vader dan van mij. Terwijl ik het afscheid ook kort wil houden om er geen lange sessie van te maken. Wat kan ik veranderen om dit afscheid voor haar minder emotioneel te maken? Ik huil niet, probeer alleen een kus en een knuffel maar zo gemakkelijk laat ze me niet gaan. Dan voel ik me een slechte moeder, ik heb de keuze gemaakt om bij haar vader te gaan en ik doe haar dit verdriet aan! Ik voel haar vader dan kijken met een blik van… Dit doe jij, door jouw keuzes doe je dit meisje verdriet aan. Hebben jullie tips hoe ik het beter kan doen? Hoe hadden jullie dit willen zien op jullie wisseldag?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnneMoniqueCharlotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Beste Monique, Bedankt voor jouw bericht. En wat vervelend dat je momenteel in deze situatie zit. Mij lijkt dit ook echt hartverscheurend als moeder. Ik begrijp heel goed dat jij graag de situatie anders zou willen zien. Het eerste wat in mij opkomt is de vraag of het misschien gewoon een fase is van je dochter. Aangezien ik op deze leeftijd ook wel eens zo’n schommelingen had in gevoelens. Ik denk dat het ook goed is om met haar in gesprek te gaan, vragen of ze kan vertellen waarom ze zo enorm verdrietig is. Misschien zegt ze dan uit haar… Lees verder »

Monique

Dank je wel voor je reactie Charlotte, denk dat je ook een punt hebt. Ze zegt zelf dat ze het fijn vindt als ik mee-eet en ook haar vader wil het graag zo hebben. Lastig om het dan te veranderen… Zal het eens een keer opperen bij hem.

Charlotte

Hallo Monique, Wat goed dat je ons forum zo hebt doorgezocht, en wat fijn dat je alsnog je verhaal hier doet! Wat mij opvalt aan het verhaal dat je schrijft is dat jullie op woensdag nog zo “normaal” doen tegen elkaar. Dit is natuurlijk super fijn en 1000 maal beter dan ruzie, maar dit kan misschien wel verwarrend zijn voor jullie dochter. Ik heb zelf een stiefzoontje van 9 jaar en ik zou me kunnen bedenken dat als ik niet met zijn vader was geweest en zijn ouders iedere week gewoon nog als vanouds samen gezellig gingen doen, dat hij… Lees verder »