Skip to content
Roos (32) in Vragen van ouders

Aantal dagen vakantie

Hallo, ik ben de moeder van 2 prachtige dochters van 3 en 5 jaar. Omdat hun vader en ik uit elkaar zijn moeten wij nu de zorg in de vakanties verdelen. We hebben een voorlopige zorgverdeling van de rechter waarbij de kinderen 1 dag in het weekend en een middag door de weeks bij hun vader zijn en om de week een nachtje, die sinds een half jaar ongeveer geldt (toen zijn we apart gaan wonen). Daarvoor zijn kids gewend bijna altijd bij hun moeder te zijn en was vader vaak van huis en nauwelijk betrokken bij opvoeding. Volgens de rechter moeten we de vakanties bij helfte verdelen. Vader wil voor de het liefst meteen 1 week bij de ene ouder en 1 week bij de ander of als compromis blokjes van 4 dagen om en om. Mij lijkt dit voor de kinderen erg lang om weg van mij te zijn gezien ze nog zo jong zijn en dit helemaal niet gewend zijn. Wat is jullie advies? Zijn blokjes van 2 tot 3 dagen en dan langzaam opbouwen naar een week als ze iets ouder zijn fijner of is het prima om nu al voor blokken van 4 dagen te kiezen?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NikkiYentel Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nikki

Lieve Roos, Wat goed wat jij je vraagt stelt op de site. Erg knap! Wat ik hoor uit jouw verhaal is dat de rechter jullie heeft aangeraden om de week de kinderen naar de ene ouder naar de andere ouder te laten gaan. Ik hoor ook dat er aarzelingen bij jou vandaan komen aangezien jij denk dat dit te lang is voor de kinderen omdat ze niet gewend zijn om zo lang bij vader te zijn. Tevens is de leeftijd van de kinderen ook een puntje volgens jou om dit door te laten gaan. Klopt dit? Mijn ouders zijn gescheiden… Lees verder »

Yentel

Hoi Roos! Het is misschien vroeg om te vragen aan de kinderen wat ze zelf willen, maar heb je dit al geprobeerd? Daarnaast is het een idee om het te proberen, wanneer de kids dan aangeven dit toch niet prettig te vinden is het altijd nog een idee om het om de 2 of 3 dagen te doen. Als kind van gescheiden ouders vond ik niks vervelender dan ‘afscheid’ nemen van een van mijn ouders. Ik weet niet hoe jouw meiden erop reageren, maar misschien is 4 dagen daarom juist wel fijn. Dan hoeven ze niet om de dag weer… Lees verder »