Skip to content
Gerard (68) in Vragen van ouders

Geweld

Oudervervreemding oorzaak ontsporing gedrag en geweld.
Ik heb sinds 3 jaar geen enkel contact met mijn zoon. To die tijd hadden we een hechte en warme band. De moeder had mijn kind enkele jaren eerder ook al zonder reden weggehouden met loyaliteit-problematiek tot gevolg. Destijds werd OT opgelegd en hield moeder zich aan de afspraken, maar nadat deze door een fout van JBRA gezinsvoogd niet werd verlengd gebeurde hetzelfde opnieuw en moest ik de omgang opnieuw via kort geding afdwingen.
Moeder startte hierop een bodemprocedure waarbij de RvdK gespleten loyaliteit constateerde. De rechtbank achtte mediation wenselijk maar moeder weigerde waarop de rechtbank besloot dat de omgangsregeling maar moest worden gestopt omdat “mijn zoon niet kan worden gedwongen naar vader te gaan als hij zegt dat hij niet wil”.
Ik ben hiertegen in hoger beroep gegaan (gaat veel tijd overheen). Omdat ik niet weet hoe hij verandert en groeit ben ik op gisteravond gaan kijken bij zijn sportclub. Moeder weigert info over hem. Toen hij doorkreeg dat ik aanwezig was (ver buiten zijn bereik langs de zijlijn overigens) is hij aan de andere kant het veld afgestapt en de omheining rondgelopen om mij met zijn hockeystick hardhandig in elkaar te slaan. Gelukkig stond er een andere ouder in de buurt die hem stopte en bang dat ik op de grond zou vallen en waarschijnlijk tegen het hoofd zou worden geslagen.
De politie heeft hier rapport opgemaakt maar de vraag is of ik aangifte moet doen.

1
Reacties

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
britt Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
britt

Beste Gerard, Wat een heftig periode maakt u mee. Knap dat u het verhaal deelt hier op het forum! Ik snap dat het vanuit uw oogpunt heel lastig is om uw kind zo te zien. Als ik u verhaal zo aan hoor is die vooral heel erg boos. Als ik vanuit mijn eigen ervaring kijk. Ik heb mijn vader ook heel lang niet gezien en hoorde vaak vanuit mijn moeder vervelende dingen over mijn vader. Hierdoor kreeg ik een heel slecht beeld over hem. Wat mij hierin heeft geholpen is om ook de kant van mijn vader aan te horen.… Lees verder »