Eduard (52) in Vragen van ouders

2 weken per maand het huis uit

Beste Villa Pinedo,

Tussen mij en mijn vrouw botert het de laatste 5+ jaar al niet lekker en de laatste jaren hebben we steeds vaker ruzie. Ik maak mij erg zorgen over onze dochter van 9 jaar die daar zichtbaar moeilijk mee heeft. Ik speel met het idee om werk in het buitenland te zoeken voor 2 weken per maand zodat we de tijd met ons kind kunnen verdelen maar belangrijker nog dat er niet meer elke dag ruzie is. De situatie nu is dat mijn vrouw als stewardess 2 weken per maand op pad is en ik een goede 1 op 1 tijd met mijn dochter heb. Zij zou mams best vaker willen zien maar ze snapt dat dit nu eenmaal de situatie is en is hiermee vanaf haar geboorte opgegroeid. Dus als ik de andere 2 weken van de maand op pad ben zitten mijn vrouw en ik niet in de weg en blijft onze dochter gewoon in het huis wonen waar ze is opgegroeid zonder heen en weer te verhuizen. Ik vraag mijn alleen wel af of mijn dochter het gaat trekken als niet alleen haar moeder 2 weken per maand uit huis is maar als ook ik de andere 2 weken van de maand uit huis ben. Ik denk wel dat het enorm gaat helpen in het minderen van geruzie. Als mijn vrouw op reis is kunnen wij prima met apps communiceren over de opvoeding en de praktische zaken. Wat ik graag val jullie zou willen weten hoe het voor een kind van 9 is als niet alleen moeders 2 weken per maand van huis is maar als de vader daarnaast ook nog eens de andere 2 weken van de maand op pad is. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring. Met vriendelijke groet -Eduard

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EduardMadelief Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Eduard
Eduard

Beste Madelief, Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Het verminderen van tijd met elkaar zal inderdaad een grote stap zijn, zowel voor mijn kind als voor mij. Ik vind het leuk om haar naar school te brengen en op te halen van de BSO en ben er graag bij als ze een prik moet krijgen of een voorstelling heeft. Zeker in de weekends ben ik vaak met haar bezig. Maar eerlijk gezegd zie ik het werken in het buitenland ook meer als een tussenstap naar wat waarschijnlijk een echtscheiding wordt waarbij mijn vrouw ook wel eens uit Nederland zou… Lees verder »

Madelief

Lieve Eduard, Bedankt voor je berichtje. Ik heb niet precies dezelfde situatie gehad, maar zag mijn vader wel maar eens in de 14 dagen. Ik vond het heel lastig dat hij er nooit was doordeweeks en ook niet meekon naar dingen als gesprekken op school, sport, de dagelijkse perikelen. Ik heb vooral de quality time ontzettend gemist, maar het klinkt in jullie geval dat hier zeker wel ruimte voor is als je elke twee weken alleen thuis bent met je dochter. Geen ruzie is voor ons kinderen ontzettend fijn, maar het is wel een grote stap zeg, ook voor jou…… Lees verder »