Jeroen (41 jaar) in Vragen van ouders

Verschillende scholen

Hoe denken jullie hierover:

Mijn zoon van 10 heeft autisme en zit momenteel op een school met een ernstige spraak-/taalstoornis, echter de school vind dat hij het zo goed doet dat hij naar de “normale” basisischool kan, echter zijn moeder staat ingeschreven voor een huurwoning, wachttijd kleine 2 jaar, dit zou dus inhouden dat mocht zij geluk hebben en eerder een huurwoning vinden dat mijn zoon mogelijk in 2 jaar tijd 3 verschillende scholen kan krijgen, dat lijkt mij niet in zijn belang.

Wat denken jullie doe ik er verstandig aan om geen toestemming te verlenen ?

2 reacties

  1. Mieke op 9 juni 2014 om 22:05

    Dag Jeroen,

    Vanuit mijn werk binnen de jeugdpsychiatrie, kom ik veel gezinnen tegen waarbij dit soort situaties spelen. Daarnaast heb ik zelf een zoon met ASS. Ik ben het helemaal eens met Evi dat het vooral belangrijk is, om samen de beslissingen te nemen. Misschien is het goed om niet alleen professionals, maar vooral ook school te betrekken hierin. Je zoon zal het al moeilijk genoeg hebben met de veranderingen die eraan komen. Als hij 10 is, zal hij in groep 7 zitten ongeveer? Waarom zou hij nu naar het regulier onderwijs moeten? Of is het voor regulier voortgezet onderwijs? Steeds opnieuw in een andere klas terechtkomen, kan erg slecht uitpakken voor zijn zelfvertrouwen. Wees vooral goed voorbereid voor zo’n gesprek en vraag er hulp bij. Succes!

    Groet, Mieke

  2. Evi op 8 juni 2014 om 14:06

    Dag Jeroen,

    Bedankt voor je bericht.
    Een lastige vraag die je stelt.

    Mijn ervaring met wisselen van scholen is eigenlijk bijna altijd positief geweest. Vooral hoe jonger het kind hoe gemakkelijker het gaat om nieuwe vrienden te maken.
    Bij jouw zoon ligt het natuurlijk anders vanwege zijn autisme. Ik moet zeggen dat ik ook mijn twijfels heb. Ik heb gewerkt met autistische jongeren en kinderen en weet dat te veel schakelen en veranderingen vaak ontzettend lastig is voor deze kinderen.

    Nu ken ik natuurlijk niet jullie hele situatie. Ik denk dat het daarom misschien slim is om met z’n alle om de tafel te gaan.
    Vooral de professionals vanuit school kunnen daarover misschien een advies geven. Jullie kennen hem het beste en kunnen denk ik ook het beste inschatten hoe hij op deze veranderingen kan reageren.

    Dus mijn advies is eigenlijk om erover in gesprek te gaan met je ex vrouw en een aantal professionals om zo je zorgen uit te spreken en samen tot een oplossing te komen.

    Succes!

    Groeten Evi

Laat een reactie achter