Sonne (18) in

Zouden jullie mij kunnen helpen?

Hoi allemaal, voor een schoolopdracht ben ik bezig met kinderen en gescheiden ouders. Zouden jullie mij misschien kunnen helpen?
Mijn vraag is of jullie last hebben of last hebben gehad toen je ouders vertelde dat ze gingen scheiden of gewoon in heel het proces van de scheiding. Je mag vertellen waar je dan bijvoorbeeld last van had, wat je vervelend vond en wat je eventueel misschien leuk vond, of juist heel stom vond.
En mochten je ouders bijvoorbeeld al wat langer gescheiden zijn, wat merk je dan nu of hoe voel je je nu? Denk je dat de scheiding effect op je heeft gehad zowel mentaal als fysiek?
Het wordt alleen gebruikt voor mijn schoolopdracht en alle antwoorden zal ik anoniem gebruiken!
Zelf heb ik ook gescheiden ouders trouwens, ik vind het voor mijn onderzoek fijn om verschillende leeftijden hierover te kunnen spreken.
Mocht je me hiermee willen helpen dan ben ik heel benieuwd naar jullie reacties hier. En wil ik je alvast ontzettend bedanken en ik hoop dat het goed met je gaat!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tom
Tom
1 jaar geleden

Hai, mijn ouders hebben ongeveer een half jaar geleden gezegd dat ze gingen scheiden. De eerste paar maanden dacht ik dat ik het wel oke vond, maar hierna ben ik mij steeds slechter gaan voelen en begon met een praktijkondersteunster te gaan praten, dit heeft mij erg geholpen. Helaas is dit voor korte termijn en ik ben wat bang dat ik mij hierna weer slecht zal gaan voelen. Maar ja, de scheiding heeft dus wel mentaal effect op mij gehad. Ze kunnen het nog wel goed met elkaar vinden, dus mijn geval valt nog wel mee denk ik. Met vriendelijke… Lees verder »

Mirthe
1 jaar geleden

Hi! Wat een bijzonder onderzoek. Heel goed van je dat je daarin wilt duiken. In mijn situatie is me twee keer verteld dat mijn ouders gingen scheiden. De eerste keer gebeurde toen ik 14 was, maar hierna gingen ze eigenlijk nog heel lang niet uit elkaar. Ze kozen ervoor om het ons te vertellen in de kerstvakantie. Mijn zus was met haar toenmalige vriend zelfs niet eens in het land (wintersport), dus we moesten het ook nog eens geheim houden voor haar. Ik heb dit hele spektakel eigenlijk een beetje geblokkeerd in mijn hoofd, want er was enorm veel verdriet.… Lees verder »

Anna
1 jaar geleden

Hi Sonne! Wat een mooi onderzoek en wat goed dat je de meningen, gevoelens en ervaringen van echte ervaringsdeskundigen vraagt! Ik weet nog goed dat mijn ouders ons vertelden dat ze gingen scheiden. Dat is voor ieder kind een heel pijnlijk en onwerkelijk moment. Je hele leven staat in één keer volledig op zijn kop. Alles wat normaal en vertrouwd was wordt ineens anders en de toekomst is onbekend en onzeker, dat voelt heel eng in het begin. Tijdens het eerste jaar van de scheiding voelde ik mij vooral heel verdrietig. Ik wilde helemaal niet dat mijn ouders gingen scheiden… Lees verder »

Esmee
1 jaar geleden

Hoihoi! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 2 was, dat is inmiddels 14 jaar geleden. Ik heb de scheiding niet bewust meegemaakt, maar ik ondervind nog dagelijks gevolgen. Door de scheiding en daaropvolgende ruzies ben ik geneigd om confrontaties en ruzies te vermijden. Ik merk dat ik snel in de verdediging schiet wanner wel geconfronteerd. Daarbij vind ik het lastig om grote keuzes te maken. Ik heb nooit willen kiezen tussen mijn ouders, maar wel gevoeld alsof dat moest. Dit heeft veel effect gehad. Fysiek denk ik niet dat ik er veel last van heb. Ik hoop dat je hier… Lees verder »

Anoniem
1 jaar geleden

Hi!! Wat een ontzettend gaaf onderwerp om te onderzoeken! Ik was heel jong toen mijn ouders gingen scheiden, dus ik kan me niet meer herinneren hoe dat was voor mij. Helaas hadden mijn ouders een vechtscheiding, dus mijn jeugd was ontzettend chaotisch. Tuurlijk, je krijgt je typische “twee kamers, twee verjaardagen, twee vakanties” speech, maar als je ouders zo vaak ruziën dat je er als 7 jarig meisje tussen moet springen, wil je helemaal geen “twee van alles” meer. Het enige wat je dan wilt is rust. Ik heb een hele hoop dingen voor mezelf geprobeerd. Week om week regeling,… Lees verder »

Wies
1 jaar geleden

Hoi Sonne, ik denk dat voor mij iets vergelijkbaars geldt zoals voor veel andere kinderen wiens ouders scheiden: ik had het gevoel dat er niet veel rekening met mij werd gehouden. Ik was 12 jaar, maar mijn vader ging pas weg toen ik al 15 was. Mijn ouders leefden tot die tijd samen in ons huis alsof er niks aan de hand was. Maar dat was er natuurlijk wel. En ondertussen was er vrijwel nooit iemand thuis, ook mijn twee zussen niet, waardoor ik me heel eenzaam voelde en algauw ‘foute’ mensen opzocht. Ik had graag gewild dat mijn thuis… Lees verder »

Sanne
1 jaar geleden

Inmiddels is het 30 jaar geleden dat mijn ouders gingen scheiden. Ik weet nog dat ik het niet eens echt heel erg vond, ze hadden veel ruzie en mijn leven ging op de normale manier door. Mijn vader was voor de scheiding ook veel weg voor zijn werk dus zo erg was het niet. Maar mijn vader had er financieel een puinhoop van gemaakt. Mijn moeders rekening leeg gehaald, hypotheek niet betaald, het was ellende. Ze konden niet meer praten met elkaar dus het ging via advocaten en deurwaarders en politie. Mijn moeder en mijn broer haten mijn vader en… Lees verder »

Last edited 1 jaar geleden by Sanne
Annika
1 jaar geleden

Mijn ouders gingen scheiden toen ik 10 jaar oud was en mijn broertje was 8 jaar oud. Wij kwamen uit school en mijn moeder zei dat ze ons wat moest vertellen en dus ik dacht dat ze iets leuks voor ons in petto had. Mama mijn broertje en ik gingen naar huis. Daar vertelde mijn ouders dat ze gingen schoeiden en de tranen vloeiden toen. Ik vroeg me af waar onze hond zou boven gelukkig wel bij ons thuis. Toen is mijn vader naar zijn ouders vertrokken en hebben we daar Pasen gevierd zonder mijn moeder. Mijn broertje en ik… Lees verder »

Linde
1 jaar geleden

heey! wat een mooi onderwerp voor je school project! ik had persoonlijk heel veel moeite met het scheiden van mijn ouders.. toen ze het vertelden heb ik er ook erg veel last van gehad. en het hele proces van scheiden van pap en mam heb ik ook veel moeite meegehad. Ik heb veelste veel meegekregen van alles wat er qua spanning en stress hing en waardoor het allemaal gekomen was. Ik heb door de scheiding ook erg veel gezeur gehad met mijn moeder en ik wist gewoon niet zo goed wat ik moest. Nu op de dag van vandaag heb… Lees verder »

Candice
1 jaar geleden

Hoi Sonne, Wat een interessant onderzoek! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog op de basisschool zat, dus dat is alweer een tijd geleden voor mij (meer dan 15 jaar). Ik heb het meeste moeite gehad met het proces na de scheiding. Er werd nooit echt gesproken met mij over de scheiding en hoe ik mij erbij voelde. Ik heb in die jaren erna veel emoties opgekropt en mij eenzaam gevoeld. Gelukkig kan ik er nu wat meer over praten en het wat meer een plek geven. Maar tot op de dag van vandaag voel ik mijzelf nog steeds een… Lees verder »

Rohini
1 jaar geleden

Dag Sonne, wat leuk dat je een kijkje neemt op dit forum! En wat een grote en rake vragen stel je. Kun je misschien wat meer vertellen over je project?

Sonne
1 jaar geleden
Reply to  Rohini

Tuurlijk kan dat! Wij moeten gedurende deze module bezig zijn met een bepaalde actie wat jij belangrijk of interessant vindt, mijn actie gaat dus over kinderen die lijden onder de scheiding van hun ouders. Zelf merk ik dat kinderen redelijk vaak vergeten kunnen worden door hun ouders tijdens een scheiding, dit heeft vaak invloed op zowel emotioneel als fysiek vlak voor kinderen/jongeren, ook op zowel korte als lange termijn. Alleen mijn eigen ervaring gebruiken voor dit project vond ik niet genoeg en dus ben ik gaan nadenken en gaan zoeken naar platformen of bronnen waar ik meer over dit onderwerp… Lees verder »

Jolien
1 jaar geleden
Reply to  Sonne

Beste Sonne, Wat goed dat je hierover een opdracht maakt! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 6 jaar was, 20 jaar geleden. Ik ben een nakomer in een gezin van 5 kinderen. Toentertijd dacht men dat een kind van 6 jaar niet veel meekrijgt, maar kleine kinderen hebben vaak grote oren.. 😉 Daarnaast was ik een soort schakel tussen mn ouders. Thuisgekomen kon ik niet vertellen hoe (leuk) het was bij de andere ouder, het gevoel hebben dat je de ander kwetst. En dan terugkomend op je vraag als het langer geleden is en wat het effect is: ik sta… Lees verder »