Dirk (24) in

Zorgen om veranderingen

Hoi,
Wellicht ben ik niet helemaal de doelgroep van deze website, maar ik hoop dat jullie me toch kunnen helpen.

Mijn ouders zijn gescheiden in toen ik in groep 5 zat. Ze zijn vriendschappelijk uit elkaar gegaan en gaan tot de dag van vandaag goed met elkaar om. 3 jaar later is mijn vader hertrouwd en kreeg ik er een halfzusje bij. Rond die tijd kreeg ook mijn moeder een nieuwe relatie, maar zij is nooit gaan samenwonen. In 2016 ben ik gaan studeren en ging ik uit huis, inmiddels heb ik ook een relatie.

Ik heb eigenlijk nooit last gehad van de scheiding van mijn ouders. Alles verliep meestal soepel en nu spreken mijn ouders elkaar bijvoorbeeld ook nog steeds, ondanks dat ik al lang het huis uit ben. Toch merk ik dat ik nu ineens wél moeite heb met de (gevolgen van de) scheiding. Mijn moeder gaat nu eindelijk samenwonen en mijn stiefbroer van mijn vaders heeft net zn eerste kindje gekregen. Ik ben heel blij voor iedereen, maar ik voel me ook best eenzaam in hoe ik naar de veranderingen kijk. Ik was altijd gewend om goed contact te hebben met iedereen, maar ik denk dat de verhoudingen in mijn (extended) gezin nu wat zullen veranderen en daar maak ik me zorgen over en ben ik ook best verdrietig over. Ik kan hier niet zo goed over praten met mijn ouders, partner of andere bekenden, maar zou wel eens uitgebreid met iemand hierover willen spreken. Zou ik hiermee bijv. naar een psycholoog kunnen? Zo ja, hoe kom ik daar? Tips voor andere websites etc zijn ook welkom! Bedankt!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Roy
Roy
23 dagen geleden

Hey Dirk! Wat tof dat je hier je verhaal deelt, ik ben er van overtuigd dat met het delen van je verhaal de eerste stap is gezet. Ik herken mijzelf heel erg sterk in jouw verhaal. Ik ben zelf ook 24, gescheiden ouders sinds heel erg jong, aan beide kanten (stief)broers en zussen erbij gekregen (met al kinderen inmiddels), bij mijn moeder ook “de man” in het gezin geweest en vervolgens ook uit huis gegaan om te gaan studeren. Kortom; erg veel overeenkomsten dus! Zelf ben ik altijd de diegene geweest die bij beide gezinnen goed contact had met iedereen… Lees verder »

Natasja
23 dagen geleden

Hoi Dirk, Fijn dat je ons hebt gevonden! Ik kan me goed voorstellen dat het inderdaad erg veel veranderingen zijn waar je aan moet wennen en waar je van kan gaan piekeren. Misschien nog extra in deze coronatijd (vanuit mijn eigen ervaring). Ik heb zelf ook veranderingen doorgemaakt de laatste tijd, zoals dat al mijn vriendinnen ineens een relatie kregen en mijn zus is gaan samenwonen aan de andere kant van het land. Ik krijg daar zelf ook altijd wel angst van, je weet niet precies wat je te wachten staat en dan ga ik me ook vaak zorgen maken… Lees verder »

Last edited 23 dagen geleden by Natasja
Mica
23 dagen geleden

Ik snap dat je dit erg moeilijk vind (ook om er met iemand die je kent over te praten), maar ondanks dat je het eng vind probeer gewoon een gesprek aan te gaan. Het lucht erg op! Ik heb het ook gedaan en nu voel ik me er oké bij. Succes!❤️

Kirsten
23 dagen geleden

Hi Dirk, Wat vervelend dat jij je zo voelt. Ik struggle ook wel eens met de vraag “waar pas ik in dit geheel?”. Omdat ik het gevoel heb dat ik stil sta en de rest van mijn familie niet. Natuurlijk weten wij beide dat familie je niet zomaar in de steek laat en dat je er nog wel bij hoort. Maar goed, de gevoelens zijn ook echt. Als je met een psycholoog zou willen praten, kan je dat regelen via de huisarts. (Even bellen en aangeven dat je er behoefte aan hebt) Zij hebben vast een maatschappelijk werker of psycholoog… Lees verder »