Laura (17 jaar) in

Zorgen om mijn broertje

Mijn ouders zijn 10 jaar geleden gescheiden. De laatste paar jaar woonde ik bij mn vader maar sinds een half jaar woon ik bij een goede vriendin en haar familie, soort pleeggezin. Mijn vader verwacht noch steeds dat het de bedoeling is dat ik weer thuis kom wonen maar dat zie ik niet zitten. Hij verwacht nu veel dat ik regelmatig in de weekenden naar ‘huis’ kom. Het lukt me niet om nee tegen mn vader te zeggen. En ik ga dan maar wel omdat ik me zorgen maak om mn jongere broer. Hij is 14 jaar, hij is super vaak ziek. En is dit schooljaar nog maar een paar dagen naar school geweest. Ik weet niet wat ik voor hem kan doen?! Hij is bang voor mn oudere broer, maar dat wil mn vader niet toegeven omdat hij bang is mn oudere broer kwijt te raken. Ik weet niet of het duidelijk is maar ik vind het nogal ingewikkeld om uit te leggen. Oja en mn broertje zit regelmatig aan de alcohol met toestemming van mn vader. Heeft iemand een idee hoe ik mn broertje kan helpen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lynn
Lynn
8 jaren geleden

Beste Laura, Bedankt voor je berichtje op ons forum! Wat veel vervelende dingen heb je moeten meemaken en maak je nog steeds mee. Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt om je broertje. Als grote zus wil je natuurlijk dat het goed met hem gaat en voel je je ook een beetje daarvoor verantwoordelijk. Als je veel om iemand geeft, is het normaal dat je daar dan soms zorgen over hebt. Maar zoals Anne ook al zegt; het is niet aan jou om ervoor te zorgen dat hij gelukkig is! Ook denk ik dat het niet goed is… Lees verder »

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hallo Laura, Wat een lastige situatie voor jou. Het is ook niet leuk en niet de bedoeling dat jij je zorgen om je broertje moet maken. Een gesprek tussen je broer, broertje en mama en papa zou denk ik eens heel goed zijn. Ook het feit om een familietherapeut op te zoeken zou hierbij kunnen helpen. Ik weet niet in hoeverre je met je ouders kunt praten. Maar praten is een van de belangrijkste dingen om een situatie te verbeteren. Desnoods zou je een brief aan je ouders met daarin al je gedachten en zorgen kunnen sturen. Ik wens je… Lees verder »