Lotte (15 jaar) in

Zomer

Ik ben deze zomer geen dag thuis: eerst een week met mijn moeder en broertje op vakantie, dan een week zeilkamp, dan weer een week met mijn moeder en broertje weg en daarna 3 WEKEN naar de camping in Italië met mijn broertje vader zijn vriendin en mijn kleine baby half broertje. Natuurlijk ben ik super blij dat ik op vakantie ga maar ik weet niet zo goed hoe ik samen met mijn (hele) broertje 3 weken lang mijn vaders vriendin kan overleven…..

Mijn ouders zijn nu bijna vier jaar gescheiden. Ze hebben heel lang geprobeerd om nog bij elkaar te blijven maar uiteindelijk bleek scheiden de beste optie te zijn. Mijn vader bleef in ons huis wonen en mijn moeder verhuisde naar een appartement. Ik en mijn broertje wonen bij mijn vader en bij mijn moeder, dat ging helemaal goed totdat mijn vader Parship ontdekte en binnen een half jaar alweer een nieuwe vrouw had ontmoet.

Ik probeer altijd aardig tegen mensen te zijn en voor veranderingen open te staan, dat werkte goed met mijn vaders nieuwe vriendin. Ik vond het prima dat zij er zo nu en dan was en ik vond het fijn dat mijn vader weer gelukkig kon zijn. Toen mijn vaders vriendin al snel heel veel meer bij ons was ging het al wat minder tussen haar en mijn broertje en mij. Ze begon alle dingen die aan mijn moeder herinnerde in huis weg te halen en gemene dingen over haar te zeggen, heel geniepig op zo’n manier dat je er niet veel tegen in kan brengen. Op dit punt werd mijn broertje heel boos en ging hij met veel tegenzin naar mijn vader. Mijn moeder heeft twee ernstige ongelukken gehad en kan daarom niet meer werken, ze probeert vaak weer een beetje te beginnen met werken maar dat pakt eigenlijk altijd uit met periodes van veel pijn en vermoeidheid. Mijn vaders vriendin ziet dit als aanstellerij en vind dat mijn vader niet aan mijn moeder moet betalen want ‘ze kan best zelf werken’.

Ongeveer twee jaar geleden zijn we verhuisd omdat mijn vaders vriendin niet in een huis wou wonen waar mijn moeder ook gewoond had. Kort daarna is ze zwanger geworden en vorige zomer heb ik er een half broertje bij gekregen.
Mijn broertje gaat minder naar mijn vader omdat hij mijn vaders vriendin niet kan uitstaan omdat ze altijd gemeen tegen hem doet. Hij neemt elke mogelijkheid om met haar in discussie te gaan aan, dat maakt het niet echt gezelliger. Meestal loopt ze dan boos weg en snauwt ze naar mijn broertje

Zaterdag zij mijn vaders vriendin dat mijn moeders familie een grote mislukking is..
Ik weet echt niet goed wat ik moet doen als zij van dat soort dingen zegt, ik pik het echt niet dat ze zo over mijn familie praat (het is ook nog eens echt niet waar!) maar ik weet ook weer niet of ik er tegen in moet gaan want ik heb geen zin in ruzie en ik moet ook nog 3 weken met haar in Italië zitten….

Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lieke
Lieke
9 jaren geleden

Hallo Lotte, Wanneer ik jouw verhaal lees voel ik de woede al bij mij opborrelen. Ik vind het echt verschrikkelijk wanneer een nieuwe partner van een ouder slecht praat over de andere ouder/familie. Dat is helemaal niet hun plek. Ik vind het heel knap dat je met je vader in gesprek bent gegaan. Ik durfde dat vroeger niet en heb daardoor een wat minder gezellige vakantie gehad met mijn vader, broertje en de nieuwe vriendin van mijn vader. Voornamelijk omdat ik haar niet uit kon staan. We waren die vakantie in Italië(toevallig haha) en zaten op een berg in een… Lees verder »

Lotte
Lotte
9 jaren geleden

hoi Tessa, Heel erg bedankt voor je tips! Ik heb het er al met mijn vader over gehad maar hij lijkt het niet doorgegeven te hebben. Ik denk dat ik het er nog een keer met hem over ga hebben, en in dat gesprek echt aangeef wat wel en niet kan. En dat ik daarna vraag of we het er met z’n allen over kunnen hebben (met mij,mijn broertje, mijn vader en mijn vaders vriendin) Het enige probleem is dat ik nu nog moet durven het er met hen over te hebben, maar zoals je al zei, zie ik wel… Lees verder »

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi Lotte, Dat lijkt me heel lastig, als je stiefmoeder allemaal dat soort dingen zegt. Het is echt niet oke dat ze zegt dat je moeders familie een grote mislukking is. Ik vind het dan ook zeer triest dat je vader daar niet ingrijpt, zij heeft helemaal niet het recht om dat soort dingen te zeggen en je vader zou daar zijn verantwoordelijkheid in moeten nemen. Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat je totaal geen zin hebt om drie weken met ze op vakantie te gaan. Ik weet natuurlijk niet wat je al hebt gedaan om dit… Lees verder »