Skip to content
Lieke (16) in

Zijn er andere opties?

Hoi! Ik ben 16 jaar en ben me er van bewust dat ik eigenlijk tot en met mijn 18e de omgangsregeling moet opvolgen. Door verschillende omstandigheden vind ik hebt niet fijn bij mijn vader, dit heb ik aangegeven aan hem en ben al met hem in gesprek geweest over het feit dat ik niet wil komen in de zomervakantie (dit zouden drie weken achter elkaar zijn). Na veel discussies en veel voorstellen kwam het er op neer dat ik van mijn vader gewoon moet komen omdat ‘hij mij wil zien’ (dit geld allemaal ook voor mijn zusje van 15). We hebben al contact gehad met verschillende advocaten over gehad en nu hebben wij besloten dat we simpel weg niet naar hem toe gaan in de vakantie. Hij woont zo’n 30km van onze moeder af. Nu vraag ik me af of dit de juiste beslissing is. De reden dat we niet willen gaan is namelijk vanwege het gebrek aan sociale contacten bij onze vader en door de thuissituatie. Er zijn daar verschillende vormen van kindermishandeling opgetreden, zowel naar ons toe als naar onze stiefbroertjes. Nu dat dit in volle gang is wil ik er eigenlijk helemaal niet meer heen, ik heb echter ook nog een jonger halfbroertje (7 jaar) waar ik een hele goede band mee heb en zou het jammer vinden als ik hem niet meer kan zien. Zijn er misschien andere opties dan gewoon niet meer komen?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RoosAmber Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Roos

Hoi Lieke! Wat vervelend dat je het niet fijn vindt bij je vader en wat heb je daar ook een nare ervaring gehad. Begrijpelijk dat je daar dan niet meer zo graag naar toe wil. Ik heb er op een geven moment ook voor gekozen om bij mijn moeder te gaan wonen. Dit omdat dat voor mijzelf voor veel meer rust zorgde. Mijn vader vond dit natuurlijk ook helemaal niet leuk en wilde mij ook zien. Gelukkig hebben we hier met elkaar een goede middenweg in gevonden, door samen dagjes iets leuks te gaan doen. Ik sliep dus nooit bij… Lees verder »

Amber

Hi Lieke! Wat knap van jou dat je je vraag hier bij ons stelt en wat een heftige situatie maak jij mee, zeg! Zoals ik je bericht lees, wil jij niet meer deels bij je vader wonen door bepaalde omstandigheden die er zijn gebeurd maar wil je hem wel graag blijven zien. Dat is heel dapper van jou. Vooral het feit dat je met je vader hierover in gesprek bent gegaan, dat is erg lastig lijkt mij. Ik had vroeger meer met mijn vader en moeder moeten praten over wat ik wilde, want stiekem wist ik wel dat ik niet… Lees verder »