Luna (11 jaar) in

Ik mis mijn moeder

Hoi lezers,
Hebben jullie misschien tips voor mij?
Ik heb het de laatste tijd heel moeilijk met de scheiding van m’n ouders.
Ook al heb ik al gescheiden ouders vanaf m’n derde. Maar het wendt nog steeds niet.
M’n vader heeft een maandje terug een nieuwe vriendin gekregen.
Dat is echt heel erg wennen. M’n vader geeft dan meer aandacht aan haar dan aan mij.
Ze is wel heel aardig! Ook heb ik er een nieuw zusje bij gekregen.
Van m’n moeder en m’n (stief)vader. Ze is echt heel lief. Alleen als ik naar ’n vader ga
vind ik het moeilijk dat zei bij m’n moeder mag blijven en ikke niet.
Als ik heel eerlijk moet zijn voelt alsof me moeder er met een ander kind is vandoor gegaan. Ik weer ook dat ik het niet zo bedoel maar ver in mn gedachten voelt het soms welzo. Het is echt heel gek dat ik dat denk, en ik heb het voorzichtig tegen m’n moeder vertelt. En ze was daar een beetje verdrietig over. Want ze zei dat ze heel maar dan ook heel veel van ons houdt. Ook vind ik het bij mijn moeder leuker het voelt meer als een gezin! En het is er warm en altijd gezellig! Bij m’n vader is het ook leuk hoor alleen die is van zich zelf wat minder gezelliger en warm, daarom is mijn moeder bij hem weggegaan. Maar hij is wel super aardig en zorgzaam. Heel soms ga ik zelfs met tegenzin naar hem toe. Niet omdat hij niet aardig is maar omdat ik dan weer wegga bij m’n moeder. Ik mis m’n moeder heel snel en daar heb ik veel moeite mee. Ze zit de hele tijd in m’n hoofd. Als ik haar mis dan ga ik alles in m’n hoofd verwerken. En dan zit ik in zon dipje. Ik ga twee weken naar hem toe in de zomervakantie. Ben benieuwd hoe dat gaat.

Hebben jullie nog tips voor mij?
Alvast bedankt voor het lezen!
Groeten Luna uit amersfoort

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Angela K.
Angela K.
9 jaren geleden

Hoi luna, ik heb helaas geen tips voor jou maar yara lees dit even, https://www.jurofoon.nl/nieuws/6843-13-jarige-wil-geen-omgang-met-vader mischien kan jij ook via de rechter de verplichte omgang stoppen.

Yara
Yara
9 jaren geleden

Hoihoi, wat een dapper berichtje! Ik herken me helemaal in je verhaal. Mijn ouders zijn 4 jaar geleden gescheiden en ze hebben allebei een nieuwe relatje. Bij mij is het alleen zo dat ik de vriendin van mijn vader totaal niet mag. Ze roddeld over de familie van mijn vader en doet achter de rug van mijn vader heel rot naar mij en mijn zusje. Ik ga 1 keer in de 2 weken een weekend naar mn vader en ga er tot nu toe alrijs met flinke tegenzin naartoe. Ik heb nu zomervakantie en moet straks 3 weken naar mijn… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo Luna, Wat goed dat je hier een berichtje plaatst met je zorgen, erg dapper dat je zo eerlijk bent. Wat betreft de gevoelens over dat je moeder er met een ander kind ‘vandoor gaat’ is geen gekke gedachte. Het is logisch denk ik, want zij hoeft niet steeds te verhuizen en kan altijd bij je moeder zijn. Heel erg goed dat je dit hebt verteld tegen je moeder, dan weet zij dat ze daar rekening mee kan houden. Het lijkt me super hinderlijk om je moeder zo erg te missen dat je met tegenzin naar je vader gaat. Heb… Lees verder »