Eloise (16) in

Ze vragen alles aan mij

Heyy,
Er is nu ongeveer 2 weken geleden aan mij verteld dat mijn ouders gaan scheiden. Er waren wel ruzies maar dit had ik niet verwacht. Dit is de laatste week dat we waarschijnlijk nog allemaal bij elkaar wonen. Er is ook geen prettige sfeer aangezien we nu allemaal op elkaars lip zitten. Ik heb het daarom ook erg moeilijk mee en kan me echt heel slecht concentreren op alles. Ook heb ik wel wat broertjes en zusjes die heel wat vragen hebben. En aangezien ik de oudste ben vragen ze dit allemaal aan mij. Dus er is eigenlijk heel veel op mijn pad gekomen de laatste 2 weken om het zo te zeggen. Heeft iemand tips voor mij hoe ik hier het beste mee kan omgaan?

(Ik heb een buddy aangevraagd, maar dat kan nog even duren en ik merk dat ik het heel lastig vindt dus alle tips zijn welkom!!)

Liefs Eloise

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fardau
18 dagen geleden

Hey Eloise, Wat goed dat je hier je berichtje achter hebt gelaten en wat goed ook dat je al een buddy hebt aangevraagd! Wat super vervelend en rot dat je ouders gaan scheiden. En ook dat je het helemaal niet verwacht had, dat maakt het extra lastig. Toen ik 16 was, gebeurde dit ook bij mij, ik zag het ook totaal niet aankomen ondanks dat er wel spanningen waren. Ik weet dus hoe rot dat voelt voor jou. Weet dat je die gevoelens gewoon mag hebben, want je leven gaat op dit moment gewoon veranderen. Dat je het er moeilijk… Lees verder »

Eloise
18 dagen geleden
Reply to  Fardau

Heyy,

Heel erg bedankt voor je lieve berichtje! Ja ik voel ook erg verantwoordelijkheid voor mijn broertjes en zusjes. Ik merk dat inderdaad ook dat ik mijn eigen gevoelens opkrop en ik ben bang dat het misschien een keer fout gaat. Maar ik hoop van niet! Mijn broertjes en vooral mijn zusjes reageren dan wel is boos, maar ik heb soms er gewoon geen zin in. En ik vind dat ze het dan maar moeten accepteren.. Ja dat merk ik inderdaad ook dat de band(en) beter worden.

Bedankt en ik heb zeker wat aan je berichtje!

Liefs,
Eloise

Berber
18 dagen geleden

Lieve Eloise, Dit lijkt me een zware tijd voor je, heel goed dat je wat hulp zoekt om je heen! Ik kan me voorstellen dat je broertjes en zusjes naar jou toe trekken, hoe oud zijn ze? Dat moet wel als een verantwoordelijkheid voelen pfoe, de grote zus zou wel het antwoord hebben terwijl dit voor jou ook allemaal voor het eerst is… Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 9 jaar was, ik was toen des tijds de oudste. Mijn broertje en zusje waren 7 en begrepen niet goed wat er aan de hand was. Ik weet nog goed… Lees verder »

Eloise
18 dagen geleden
Reply to  Berber

Hey,

Heel erg bedankt voor deze lieve brief! Mijn broertjes zijn 5, 9 en mijn zusjes 10 en 12. Dus vooral van mijn zusjes heb ik ‘last’ omdat ze de situatie beter begrijpen. Ik doe dit natuurlijk met alle liefde, maar soms wordt het gewoon té zwaar. Ik probeer dit dan ook te zeggen, maar dan worden ze soms een beetje boos. Ik probeer hier dan niet op te reageren, maar dat is soms wel lastig hoor. En heel erg bedankt voor je tips! Ik ga ze zeker proberen.

Liefs,
Eloise

Imme
18 dagen geleden

Hoi Eloise. Wat stom dat je ouders gaan scheiden. Die van mij zij al 4 jaar gescheiden en ik had er in het begin ook last van maar wat mij heeft geholpen is om er met iemand over te pratten aangezien je al een buddy hebt aan gevraagt kun je het in een dagboek schrijven of zo iets of het tegen een knuffel vertellen.meschien heb je hier iets aan. Ik hoop van wel. Groetjes imme!!!