Sanne (16) in

Ze vinden dat ik me aanstel

hoi hoi,
ik ben Sanne en ben 16 jaar.
mijn ouders zijn 2 jaar geleden gescheiden.
en mijn moeder heeft een nieuwe vriend. hij is wel chill maar vind het echt moeilijk om hun te zien samen.
verder heb ik echt veel stress. continu en het word me allemaal echt te veel.
als ik het tegen papa en mama zeg vinden ze dat ik me aanstel. ik heb net mijn examens gemaakt en ze vonden dat ik nog beter mijn best moet doen om dit te halen. ik word gek van dit en het is niet alleen stress maar ook paniekaanvallen.
ik weet niet hoe ik dit zo lief mogelijk tegen ze kan zeggen dat ik er echt klaar mee ben.
heeft iemand hier misschien tips voor?
groetjes Sanne

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fee
Fee
22 dagen geleden

Hoi Sanne, Ik heb laatste tijd ook erg veel stress. En toen ineens vertelden me ouders dat ze gingen scheiden:( Ik had het ook erg druk met school en vrienden enz. en zoen dat er nog bij! Je kunt altijd hulp regen aan een leraar of een vriendin om het samen te vertellen. En als ze het niet in zien, dan zijn er ook veel plekken die jou daar mee kunnen helpen. Je stelt je echt niet aan, dit jaar is ook moeilijk en dan met alle normale problemen er npg bij al helemaal. je mag het er best eens… Lees verder »

Sanne
22 dagen geleden
Reply to  Fee

Ja hier heb ik zeker wat aan dankjewel

Rachel
22 dagen geleden

Hey hey, Ik herken me hier heel erg in! Alleen mag ik die vriend van mijn moeder niet;) Het is erg belangrijk dat ouders naar hun kinderen luisteren, maar helaas doen mijn ouders dat niet. Dus vertel eerst tegen je ouders hoe je je écht voelt. Elke ouder reageert hier anders op.. Maar ik lees dat jou ouders vinden dat je jezelf aanstelt. Dit is natuurlijk helemaal niet waar, want een scheiding heeft veel impact op het kind. En ouders zien dit helaas niet of willen dit niet zien. Ik denk dat het dan belangrijk is dat je hulp zoekt… Lees verder »

Sanne
21 dagen geleden
Reply to  Rachel

Hey dankjewel.
Ik heb op school wel hulp gehad maar daar kwam ik steeds tegen het zelfde aan dat ik naar mijn ouders moet. En heb inmiddels wel een gesprek bij een praktijk ondersteuner. En heb me aangemeld voor een buddy inderdaad.