nicolepace (11 jaar) in

Ze praten slecht

hallo

mijn ouders zijn al een paar jaar geschijden

maar ik vind het heel vervelend als mijn ouders iets over elkaar zeggen , zoals dat mn moeder zecht dat mijn vader iets beter niet had kunnen doen . ze bedoelen het waarschijnlijk niet verkeerd maar ik vind het wel moeilijk . \

hebben jullie tips ?

liefs nicole

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kim
Kim
9 jaren geleden

Hoi Nicole, lastig he als ze dat doen!! Veel ouders realiseren zich niet dat voor de kinderen het gewoon de papa en de mama blijven en niet ex-partners worden, zoals zij dat ervaren. Ik denk wel dat sommige ouders graag zouden willen dat de kinderen ook zouden ‘zien’ dat die andere ouder het niet goed doet. Dat is een hele onbewuste drang die je misschien kan voorstellen als het om vriendinnen gaat: stel een hele goede vriendin van jou doet iets heel gemeens, en dat hebben jullie nog niet uitgepraat. Andere vriendinnen blijven dan heel leuk met haar omgaan en… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo Nicole, Bedankt voor je berichtje, heel goed dat je om tips vraagt! Volgens mij is dit namelijk iets wat heel herkenbaar is voor veel van ons. Wat bij mij heel erg heeft geholpen is dat ik tegen mijn ouders zei: ‘Pap/Mam, ik snap dat je dit denkt, maar het is voor mij niet fijn om te horen. Ik voel me er rot door.’ En dat hielp echt :-). Je kunt er namelijk omheen praten, maar in dit geval is het effectief om gewoon te zeggen waar het op staat. Dan kunnen er ook geen misverstanden ontstaan. Zo raar is… Lees verder »