Alicia (17 jaar) in

Ze laten me vallen

ik wil graag op mezelf. gewoon puur omdat ik dan eindelijk rust krijg in mijn hoofd. (denk ik).

mijn ouders zijn in 2013 gescheiden en na 7 jaar negativiteit en haat die mijn ouders gooien naar elkaar. Ben ik er helemaal klaar mee.

in de loop van de jaren zijn erveel dingen gebeurd. ik heb bijv. een tijdje bij mijn vader gewoond omdat ik niet bij mn moeder kon zijn. ze had namelijk een nieuwe vriend. ik gaf aan dat ik hem nog niet wilde zien, maar hij kwam alsnog bij mijn moeder. dus toen ging ik een jaar bij mijn vader wonen.

nu gaat mijn vader trouwen en wonen sinds kort met zijn nieuwe vriendin en kinderen samen. ik weet niet hoe ik hier mee om moet gaan. maar ik vind dat mijn ouders egoïstisch zijn en het voelt alsof ze mij kei en kei hard laten vallen.

natuurlijk heb ik hier ook gesprekken met mijn ouders over gehad. ze luisteren….. maar doen er niks mee. ik moet alles maar accepteren en dat maakt mij boos en verdrietig.

liefs Alicia

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mylene
23 dagen geleden

Hoi Alicia, ik snap je helemaal! Mijn moeder heeft ook sinds een paar jaar een vriend die nu bij haar ingetrokken is. De situatie is bij mij heel anders, maar wat ik wel geleerd heb is om die onbekende man of vrouw te leren kennen. Misschien helpt dit ook voor jou? In het begin lijkt het heel onmogelijk om hem of haar te ‘mogen’ omdat je natuurlijk jouw ouders liever bij elkaar ziet, maar jouw ouders hebben allebei iemand gevonden waar zij heel veel voor geven, dus misschien hebben zij wel iets wat hun aardig maakt. Misschien ben je hier… Lees verder »

Renée
25 dagen geleden

Lieve lieve Alicia, Wat goed dat je een vraag hebt gesteld op en forum en wow wat schrik ik van je verhaal. Ik herken je verhaal namelijk ontzettend! Ik snap je gevoel enorm. Toen ik 18 was ben ik ook snel vertrokken. Ik heb achteraf veel dingen geleerd waarmee ik je misschien wel kan helpen. Ik leerde dat de situatie hoe hij is, niet snel zou veranderen en dat er ook weinig was wat ik er nog aan kon doen. Vrijwel alles wat ik te zeggen had over de situatie werd ontkent en zoals jij het omschrijft had ik het… Lees verder »

Naomi
26 dagen geleden

Lieve Alicia, Wat goed dat je hier je hart durft te luchten.  Ik begrijp je verhaal heel erg goed, heb ook iets soortgelijks meegemaakt.  Mijn ouders zijn inmiddels 20 jaar uit elkaar en woon nu al bijna 4 jaar niet meer thuis. Toen ik nog thuis woonde bij mijn moeder had ik ook veel ruzie en onenigheid.  En was het ook echt niet meer te doen, ik heb bijna geen ruzie gehad met mijn vader.  Nu ik uit huis ben begrijpen mijn ouders sommige situaties beter en kunnen ze gewoon met mij praten.  Ik was ook het doorgeefluik op een… Lees verder »