Louise (13) in

Wil weg bij vader

Ik wil al een paar maanden bij mijn moeder wonen in de plaats van de ene week bij mijn vader en de andere bij mijn moeder zijn. Mijn ouders zijn al meer dan 5 jaar gescheiden.
Ik heb er al met mijn moeder over gepraat en zij zegt dat ik beter kan wachten tot ik 15 ben, maar ik wil niet 2 jaar wachten. Een half jaar geleden wilde ik al half bij mijn moeder gaan wonen, maar ik twijfelde heel erg omdat ik het alleen wou op de momenten dat ik heel erg boos was. Nu voel ik me steeds stom als ik bij mijn vader ben vooral omdat hij eigenlijk de hele week aan het werken is en eigenlijk bijna nooit een gesprek met mij of mijn broertje begint (behalve als het gaat om mijn kamer opruimen ofzo). Elke keer dat hij boos is bedreigt hij met slaan (soms doet hij het ook) en elke keer dat ik zeg dat hij er mee moet stoppen (ik weet niet of het echt kindermishandeling is want soms wordt ik ook echt boos, maar kinderen slaan mag gw niet (sinds 2007)) zegt hij dat hij ook zo is opgevoed (mijn familie is Frans en ik woon nu al 11,5 jaar in nederland) en dat er dus geen reden is dat hij mij en mijn broertje zo opvoed. Ik weet nu niet wat ik moet doen want ik wil echt heel erg graag bij mijn moeder wonen en het helpt niet om haar te bellen want na een kwartier ofz zegt mijn vader dat ik moet ophangen omdat ik anders te lang op mijn telefoon zit. Ik denk dat het eigenlijk niet zo zeer is dat ik bij mijn moeder wil wonen maar meer dat ik weg wil van mijn vader. Wat denken jullie daat ik moet doen?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FiekeAnoniempje Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Fieke
Fieke

hey, ik snap dat dit heel moeilijk is ik heb hier vroeger ook wel eens mee te maken gehad. dat naren gevoel is een beetje je instinct of je onderbuik gevoel als ik het zo hoor. dat je vader zo doet is nooit goed. ik snap je moeder dat ze wil wachten en aan de anderen kant als zij weet wat je vader doet zou ze dat wel erg moeten vinden snap je? vertel je vader op een “goed” moment dat je niet meer bij hem wil wonen. en als dit niet help en hij word bijvoorbeeld boos schakel dan… Lees verder »

Anoniempje

Ik begrijp je probleem heel erg goed ik heb het soms ook, het gaat dan niet om fysiek geweld maar meer mentaal. Het beste is ok contact te zoeken met een pubercoach die kan het misschien aan je ouders vertellen ik begrijp je probleem goed ik udrf ook niets tegen mijn vader te zeggen.